Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Bariere si Turnicheti

Bariere automate Barierele automate electromecanice si hidraulice sunt solutiile cele mai simple si potrivite de restrictionare a accesului in parcari sau zone private, industriale, rezidentiale. Cu ajutorul barierelor se eficientizeaza timpul de tranzit si accesul, sporind astfel confortul utilizatorilor. De asemenea, se realizeaza o restrictionare evidenta si utila a unor spatii unde accesul este limitat.

Avantaje in utilizarea barierelor automate Barierele automate au numeroase avantaje in utilizare, principale fiind caracteristicile tehnice: Rapiditate: timp de ridicare intre 2-16 secunde, in functie de lungimea bratului; Sunt robuste, avand carcasa barierei din otel galvanizat vopsit; Functioneaza in orice conditii climatice: -20 – +70 grade Celsius; Unitate de comanda si receiver pentru telecomanda incorporate; Semnalizare luminoasa pe leduri si / sau acustica de avertizare; Reglare electronica a vitezei de ridicare, cat si de coborare; Au dispozitiv amperometric antistrivire: atunci cand bariera sesizeaza un obstacol la coborare, aceasta se ridica; Pot fi folosite pentru cai de acces cu latimea de la 2 m la 12 m; Instalarea este foarte usoara: bratul poate fi montat pe dreapta sau pe stanga, iar echilibrarea acestuia este facila, cu ajutorul reglarii liniare a arcului de compensare; Functioneaza continuu, fara sa fie afectate de penele de curent prin intermediul acumulatorilor; Diagnosticare automata a problemelor in timpul functionarii si semnalizarea acestora; Au sistem de deblocare cu cheie; Bratul barierei poate fi echipat cu lumini de semnalizare; Pot fi comandate prin intermediul unei bucle de inductie integrata in asfalt pentru controlul circulatiei pe un singur sens si maximizarea timpului de acces dintr-o singura directie; Pot fi folosite pana la cateva sute de telecomenzi in functie de modelul barierei; Au inclusi senzori luminosi pentru protectie si evitarea deteriorarii autovehiculelor; Pot fi interconditionate cu sisteme de control acces si taxare; Au consum redus de energie: cand nu sunt utilizate intra in mod Stand-By; Bratul barierei poate fi produs in varianta segmentata, ideal de folosit atunci cand nu exista spatiu suficient de deschidere pe verticala, cum ar parcari subterane sau supraterane pe mai multe nivele; Cursa bratului poate fi limitata electronic sau mecanic, in functie de model; Garantate pentru minim 150 000 cicluri de inchidere / deschidere in functie de model.

Expert Service 24/7 poate furniza, instala si configura orice tip de bariera automata pentru uz rezidential, comercial sau industrial care sa respecte toate standardele de mediu in vigoare si directive CE.

BARIERE AUTOMATE – reguli si proceduri de mentenanta:

Control functional componente specifice: Verificare postamentului pe care este fixat corpul barierei; Verificare brat bariera; Verificare sistem de siguranta brat; Verificare benzi reflectorizante; Verificare semnalizare luminoasa brat; Integritate carcasa si element de sustinere brat; Integritate sistem de semnalizare optica si / sau acustica.

Control actionare electrica: Cabluri electrice si interconectare; Impamantare; Izolatie cabluri si panouri de actionare; Verificare integritate panouri de actionare, butoane, afisaj si avertizare; Verificare sisteme de siguranta, repozitionare, semnalizare luminoasa, interconectarea cu diverse sisteme de control acces si taxare; Test acumulatori, test siguranta, test viteza ridicare / coborare.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA ALE BARIERELOR: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor in postament al corpului barierei; Controlul, verificarea si refacerea elementelor de imbinare brat-motor actionare; Curatare si gresare lagare si rulmenti; Curatare si gresare dispozitiv de deblocare exterior; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Nice, Genius, Erreka, Daspi, Ditec, Gibidi, FAAC, Beninca, CAME, BFT, Fadini, Cardin, Aprimatic, DEA, SEA, KEY, Proteco etc.

Turnicheti Turnichetul reprezinta solutia ideala pentru un sistem de control acces, acesta fiind deosebit de practic atat din punct de vedere al folosirii cat si al usurintei cu care poate fi montat / demontat. Dotat cu o mecanica fiabila, cu un sistem magnetic de monitorizare a pozitiei bratelor, cat si cu un exterior din inox care pe langa durabilitate ii confera si o nota de eleganta acesta poate fi folosit cu succes atat in interior cat si in exterior. Turnichetul este compatibil cu orice tip de sistem de acces control, deblocarea lui facandu-se cu un simplu contact de releu. Ei sunt sunt destinati accesului simplu sau multiplu, unidirectional sau bidirectional si ofera un nivel excelent de securitate pentru: spatii industriale, cladiri administrative, banci, sali de sport/ antrenament, statii, instalatii militare, aeroporturi, gari de tren, metrou, etc. Turnichetii dispun de moduri de operare setabile de la distanta, de la nivelul panoului de comanda. Modelele sunt adaptate oricarui punct de acces/ verificare, pot fi asortate dupa preferinta cu o serie de balustrade sau grilaje si pot fi cu usurinta integrate in sisteme mai ample de control al accesului.

Turnichetii se clasifica dupa inaltime si gradul de securitate asigurat. Turnichetii “full-size” sunt destinati aplicatiilor in care securitatea accesului este pe primul loc iar posibilitatile de eludare a caii de acces sunt minime. “Half–size” este categoria de turnicheti pentru aplicatii uzuale unde se asigura accesul individual dar nu este imposibil de eludat calea de acces. In aceste conditii, in utilizarea normala, turnichetii sunt supravegheati electronic sau cu paza umana pentru a evita accese neautorizate.

Constructiv pot varia in limite largi in functie de aplicatia pentru care au fost proiectati si de designul agreat de producatori. Astfel pentru spatii inguste exista variante cu un singur picior sau chiar cu prindere de perete (caz in care lipseste orice contact cu solul). Indiferent de tipul constructiv toti turnichetii trebuie sa accepte intrari de alarma ce permit rotirea libera in scopul evacuarii rapide a cladirii. Unele modele sunt destinate montarii pe caile de evacuare avand optiuni de pliere a unui brat al tripodei. Denumirea consacrata este cea de “Folding arm turnstyle” sau intr-o traducere libera turnichet cu brate cazatoare.

Actionarea turnichetilor se face in mod curent utilizand ca element de miscare forta dezvoltata de persoana care trece pe calea de acces. Unele modele sunt prevazute cu motor de actionare ceea ce face din utilizare o experienta placuta, efortul fiind minim. Elementele de control si ordonare a accesului pot fi utilizate direct sau cu mici adaptari in majoritatea situatiilor unde accesul se doreste a fi gestionat.

Unul din liderii europeni in productia de turnicheti este firma Kaba Gallenschütz care produce intreaga gama de turnicheti in toate variantele constructive posibile atat din punct de vedere a complexitatii cat si a posibilitatilor de control ale turnichetilor.

TURNICHETI – REGULI SI PROCEDURI DE MENTENANTA:

Control functional componente specifice: Verificare postamentului / peretelui pe care este fixat; Verificare brate; Verificare sistem de siguranta brat; Verificare functionare panou informativ; Integritate carcasa si brate.

Control actionare electrica: Cabluri electrice si interconectare; Impamantare; Izolatie cabluri si panouri de actionare; Verificare integritate panouri de actionare, butoane, afisaj si avertizare; Verificare sisteme de siguranta, repozitionare, semnalizare luminoasa, interconectarea cu diverse sisteme de control acces si taxare; Test acumulatori, test siguranta.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA TURNICHETI: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor in postament sau perete; Controlul, verificarea si refacerea elementelor de imbinare, brate, carcasa; Curatare si gresare lagare si rulmenti; Curatare si gresare dispozitiv de deblocare exterior; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Kaba Gallenschütz, Boon Edam etc.

Galerie foto
  • ...