Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Usi Rezistente

Usile rezistente la foc sunt folosite in special in mediul industrial, hotelier, sanitar sau cu flux mare de persoane (spatii de birouri, cinematografe, restaurante, scoli, hale industriale, spatii comerciale) si sunt confectionate din materiale rezistente la foc, din otel galvanizat cu feronerie speciala pentru situatii de urgenta.

Usile antifoc au o rezistenta ridicata, sunt durabile mecanic, etanse si protejeaza impotriva focului direct, a fumului cald si a gazelor toxice.

Usile pivotante rezistente la foc sunt usi metalice pe balamale, intr-un canat sau doua canaturi, pline sau vitrate, usi rezistente la foc 30, 60 si 120 minute, capabile sa inchida goluri de dimensiuni medii in peretii rezistenti la foc.

Grosimea acestor tipuri de usi poate fi de 50 mm, pentru usile rezistente la foc 30 si 60 min sau 60 mm, pentru usile rezistente la foc 120 min. Pot fi produse in dimensiuni standard sau speciale, agrementate tehnic pentru rezistenta la foc. Pot fi echipate cu vitrari rezistente la foc. Accesorizarea se poate face in functie de cerintele fiecarui proiect (autoinchidere cu amortizor, bara antipanica, sisteme ‘’Hold Open’’, senzori si centrale de fum, protectii inox si aluminiu, electrozavor rezistent la foc pentru control acces, etc.).

Usile glisante rezistente la foc se produc in dimensiuni mari si pot inchide goluri in peretii rezistenti la foc de dimensiuni de pana la 8000×6000 mm. Pot fi intr-unul sau doua canate, cu usa pietonala pivotanta integrata, vopsite RAL la alegere. Se pot echipa cu amortizori de sfarsit de cursa, motoare de actionare, senzori de siguranta si se pot interconditiona cu centrale de incendiu, software BMS, dar pot fi actionate si manual prin intermediul panoului de comanda.

Rulourile rezistente la foc sunt cele mai rar folosite. Ele asigura doar etanseitate la foc permitand radiatiei termice sa se propage dincolo de spatiul inchis. Actionarea lor se face cu motor electric.

Specificatiile tehnice ale usilor antifoc: Rama pentru fixare din profil “Z” din otel galvanizat si cadru vopsit standard alb-crem (similar 9010); Garnitura termoexpandabila pe 3 laturi, 3 balamale ajustabile vopsite si ele in culoarea usii; Inchidere cu arc elicoidal incorporat in balama; Broasca cu inchidere intr-un singur punct si butuc cu cheie cu cod universal; Se pot configura in standarde speciale de siguranta WK; Foaia de usa este confectionata din tabla vopsita si izolatie de inalta densitate si este protejata cu o folie ce se indeparteaza dupa montaj; Ramforsari interioare pentru instalare amortizor sau maner antipanica; Culoarea standard este alb-crem (similar RAL 9010).

Toate produsele furnizate si instalate de Expert Service 24/7 sunt testate conform normelor europene EN 1364 sau BS, iar solutiile cele mai des utilizate sunt agrementate tehnic si in Romania.

USI REZISTENTE LA FOC, GLISANTE REZISTENTE LA FOC – reguli si proceduri de mentenanta

Control functional componente specifice: Control componente (broasca, manere, garnituri, bara antipanica, amortizor, contact magnetic, electrozavor, etc); Verificare si reglare inchidere pe toc; Verificare sistem de incuiere; Verificare garnituri de etansare; Verificare verticalitate si planeitate toc si foaie; Verificare functionare sisteme de siguranta (electromagnet, contact magnetic, electrozavor, contact Riegel); Reglaj amortizor, balamale, manere, bara antipanica si gresare componente mobile; Verificare etanseitate usa; Strangeri si refaceri imbinari.

Control actionare electrica: Control impamantare; Control izolatie electrica; Control si verificare motoare si aparataj de comutare; Control sisteme de comanda si sisteme de siguranta; Probe functionale si reglaje (conform prescriptii furnizor).

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU USI REZISTENTE LA FOC: Control, verificare si refacere prinderi de pereti; Curatare si gresare sistem de glisare, balamale, broaste, bare antipanica; Reglare angrenaje; Gresare angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Hormann, Ninz, Dierre, Padilla, Domoferm, Teckentrup, Jansen, Novoferm, Ehrenfels etc.

Galerie foto
  • ...