Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Porti Automate

Portile sunt elemente mobile care permit accesul controlat in cadrul unui perimetru public sau privat ingradit. Acestea sunt de 2 mari tipuri: porti batante si porti glisante.

Portile glisante pot fi si ele de 2 tipuri: glisante autoportante (sau in consola) si glisante cu cale de rulare montata in pardoseala.

Avantajele portilor autoportante sunt evidente, deoarece nu mai vorbim de o cale de rulare peste care se trece, se depune praful, gheata si care poate afecta exploatarea lor normala si facila, insa acestea prezinta si un dezavantaj respectiv spatiul de parcare mai mare cu aprox. 40% decat golul de trecere acoperit. Atat portile glisante cat si cele batante pot fi automatizate.

Automatizarile pot fi comandate prin key-switch, telecomanda, butoane sau sisteme de control acces. Automatizarile se dimensioneaza in functie de marimea portii si greutatea acesteia, dar si in functie de numarul de cicluri inchis – deschis pe care poarta le face intr-o zi. Astfel, in zona rezidentiala numarul de cicluri se rezuma in medie la un numar de 10 actionari pe zi, pe cand in zona industriala numarul de cicluri este mult mai mare putand ajunge si la cateva sute de cicluri pe zi. De aceea este bine ca inca din faza de proiectare sa fie previzionate toate aceste date pentru ca dimensionarea automatizarilor pentru usi culisante si porti batante sa fie facuta corespunzator.

Expert Service 24/7 poate asigura service si mentenanta pentru toate tipurile de porti precum si pentru toate tipurile de automatizari cat si sistemelor de control acces aferente acestora.

PORTI AUTOMATE – reguli si proceduri de mentenanta:

Control functional componente specifice: Stalpi de sustinere; Glisiera sau sina de culisare; Integritate usa pietonala; Integritate sine; Integritate role de culisare; Integritate balamale; Functionare cheie de deblocare; Integritate zavor, electrozavor; Stare angrenaje motor-poarta; Integritate cremaliere si prinderi; Integritate rola motor; Racord flexibil elicoidal.

Control actionare electrica: Panou de comanda – integritate, functionalitate; Racorduri electrice de medie tensiune; Racorduri electrice de joasa tensiune; Functionare motor electric; Comutare manual-automat; Functionare elemente de siguranta: fotocelule, optosenzori, setari specifice; Control impamantare; Verificare alimentare; Control izolatie electrica cabluri.

Controlul setarilor functionale actionarii electrice: Setari de curse de referinta; Setari de forte specifice; Setari de siguranta.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU PORTI AUTOMATE: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor la pereti si stalpi de sustinere; Curatarea si gresarea sistemului de glisare; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Dintre producatorii de automatizari pentru care firma noastra poate asigura service si piese de schimb amintim: Hormann, Gunnebo, Nice BFT, FAAC, LIFE, DEA System, SOMMER, CAME, PROTECO, Erreka, Somfy etc.

Galerie foto
  • ...