Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Rulouri si Grilaje

Usile rulou sunt realizate in general din lamele pline (cu sau fara izolare termica, cu sau fara vitrari) sau cu lamele din tabla galvanizata, vopsita, microperforate sau nu. Caz particular sunt rulourile cu lamele construite sub forma de grilaj. Sunt folosite cu precadere la inchiderea spatiilor comerciale cu deschideri largi, parcari. Sunt disponibile si rulouri rapide cu deschidere de pana la 2.5 m/s care pot deservi inchideri de hale industriale unde exista trafic intens.

Usile industriale tip rulou se potrivesc situatiilor in care spatiul de montare al usii este restrans sau anumite elemente deja montate pe tavan nu permit instalarea cailor de rulare pentru usa sectionala. Deschiderea si inchiderea usilor tip rulou se realizeaza prin rularea covorului de lamele pe ax.

Fiind confectionata din aluminiu, usa industriala tip rulou izoleaza termic si fonic, avand lamelele umplute cu spuma poliuretanica neinflamabila.

Avantajul usilor industriale tip rulou consta in faptul ca, prin modalitatea de deschidere-inchidere (tip rulou orizontal), spatiul ocupat de usa este foarte mic, iar accesibilitatea este sporita. De asemenea, intretinerea usii este foarte usor de realizat: fiind din aluminiu, ea poate fi curatata ori de cate ori este nevoie pentru a-si pastra aspectul ingrijit.

Actionarea usilor industriale tip rulou (rulouri) poate fi facuta doar automat cu motor trifazic si insotit de varianta de actionare manuala de urgenta cu lant sau cu manivela.

Eficiente, functionale si cu o durata de viata mare, usile industriale tip rulou reprezinta solutia optima pentru o folosinta indelungata chiar si in cele mai aspre conditii industriale.

Caracteristici tehnice ale usilor industriale rulou (rulouri): Usile industriale rulou sunt confectionate din lamele de 77mm umplute cu spuma poliuretanica neinflamabila; Pot fi confectionate din lamele pline sau microperforate vopsite RAL, ori sub forma de grilaj; Usile rulou pot fi actionate manual prin manivela sau automat prin telecomanda, selector cu cheie sau buton pe perete; Pot fi accesorizate cu fotocelule sau se pot monta lamele din aluminiu extrudat cu gemulete, yala pentru blocare sau deblocare exterior; Lamelele sunt foarte rezistente la frecare si la actiunea agentilor externi de mediu; Rulourile sunt echipate cu garnituri de izolare de-a lungul intregului perimetru; Pot fi comandate la orice dimensiune, fara a modifica golul de montaj; Sunt sigure: prezenta fotocelulelor si a motorului cu protectie la intalnirea obstacolelor pot evita lovirea accidentala sau deteriorarea bunurilor; Sunt izolate termic: 0.85Watt/mp*K – variantele cu lamele pline; Majoritatea modelelor sunt silentioase datorita motorului si a sistemelor de ghidaje special concepute.

RULOURI SI GRILAJE – reguli si proceduri de mentenanta:

Control functional componente specifice: Glisiera sau sina de culisare; Integritatea lamelelor; Integritatea si fixarea tamburului pe ax; Elemente siguranta tambur; Garnitura cauciuc inferioara; Garnitura usa pietonala; Integritate sine; Integritate role de culisare; Integritate zavor; Integritate si armare arcuri; Integritate si stare cabluri OL (sufe); Integritate vitrari; Angrenaje motor-tambur; Racord flexibil elicoidal.

Control actionare electrica: Panou de comanda – integritate, functionalitate; Racorduri electrice de medie tensiune; Racorduri electrice de joasa tensiune; Functionare motor electric; Comutare manual-automat; Senzori garnitura inferioara (integritate); Functionare elemente de siguranta: fotocelule, optosenzori, setari specifice; Control impamantare; Verificare alimentare; Control izolatie electrica cabluri.

Controlul setarilor functionale actionarii electrice: Setari de curse de referinta; Setari de forte specifice; Setari de siguranta.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU RULOURI SI GRILAJE: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor la pereti si la tavan; Curatarea si gresarea sistemului de glisare; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Hormann, Albany, Teckentrup, Roeffe, Sapirol, EMI, Bothe-Tore, Technoserr, Gunther-Tore etc.

Galerie foto
  • ...