Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Usi Sectionale

Usile sectionale industriale sunt mecanisme complexe ce asigura o deschidere ampla, de regula pe verticala si creeaza un spatiu generos inaintea si in spatele golului. Componentele usii in pozitia deschis sunt situate paralel cu tavanul, deasupra deschiderii, spatiul rezultat fiind la un maxim de accesibilitate.

Usile sectionale industriale sunt realizate din panouri de otel cu o grosime de 42mm, umplute cu spuma poliuretanica, sine de culisare metalice galvanizate, chedere duble pe toate cele patru laturi, mecanism cinematic performant realizat cu arcuri si sufe de tractiune completate cu finisaje variate in culoare RAL sau alte finisaje speciale.

Automatizarea face dintr-un astfel de echipament cea mai buna solutie pentru utlizatorii industriali intrucat asigura un proces de incarcare / descarcare mult mai facil, cu un proces de manevrare mai usor, iar in acelasi timp confera un grad ridicat de siguranta in utilizarea usii sectionale.

Usile sectionale industriale optimizeaza activitatea in interiorul intreprinderii prin timpul redus de deschidere si simplitatea actionarii lor.

Caracteristicile usilor sectionale Usa sectionala este perceputa ca cel mai eficient dispozitiv utilizat in cazul deschiderilor medii – mari. Suprafata importanta a acestora intre 4 – 50 mp sau mai mult, deschiderea verticala, mecanica sau electrica, fac din usa sectionala una din cele mai eficiente si sigure sisteme de acces. Usa sectionala cu deschidere verticala (sau orizontala) poate beneficia de usa pietonala integrata, dispozitiv electric de deschidere, dispozitive de siguranta, diverse finisaje.

Constructiv usa sectionala este realizata din panouri termoizolante umplute cu spuma poliuretanica, iar intreaga structura a usii este executata din elemente galvanizate si ghidate de role special realizate pentru sine verticale si orizontale ce realizeaza o miscare lina si continua a usii in cursa de inchidere deschidere, fiind astfel silentioasa.

Datorita usilor sectionale se poate economisi foarte mult spatiu atat in exteriorul cat si in interiorul unitatii. Usa sectionala este montata in spatele golului de trecere, cu deschidere pe verticala neocupand spatiu in traseul de lucru. Sistemul de contrabalansare a usii sectionale industriale este asigurat de un sistem de arcuri si de o motorizare integrata. Echipamentul modular al sistemului electric de control permite conectarea si a altor dispozitive si accesorii cu diverse aplicatii.

Prin urmare, usile sectionale industriale reprezinta cea mai performanta solutie in mediul industrial pentru accesul in cladiri de mari dimensiuni, cum ar fi depozite, hale, spalatorii auto, service-uri auto, unitati militare si de pompieri, etc.

INTRETINEREA USILOR SECTIONALE

Starea perfecta de functionare a acestora trebuie asigurata prin grija comuna a celor care le folosesc cat si a companiilor de service cu experienta in domeniu. Usile industriale sau casnice de tip sectional beneficiaza de multi producatori cu traditie precum Hormann, Crawford, Novoferm, Teckentrup, MCA etc. Toate acestea functioneaza pe aceleasi principii electromecanice necesitand proceduri identice de intretinere pentru o functionare performanta. Verificarea minutioasa a fiecarei componente in miscare sau care contribuie la miscarea usii este conditie esentiala pentru asigurarea unei durate de buna functionare in conformitate cu normele din domeniu. Se vor inlocui piesele de uzura periodic, se vor masura parametrii de siguranta reglementati de standardul european EN 13241-1. Toate proceduriile de mentenanta se executa in acord cu reglementariile producatorului.

PROCEDURI DE SERVICE SI INTRETINERE USI SECTIONALE:

Control functional componente specifice: Sine de glisare; Panouri (integritate); Tamburi; Elemente siguranta tambur; Garnitura cauciuc inferioara; Garnitura usa pietonala; Sine (integritate); Role (integritate); Zavor (integritate); Arcuri; Cabluri OL (sufe); Integritate si etanseitate vitrari; Angrenaje motor-tambur; Racord flexibil elicoidal.

Control actionare electrica: Panou de comanda – integritate, functionalitate; Racorduri electrice de medie tensiune; Racorduri electrice de joasa tensiune; Functionare motor electric; Comutare manual automat; Senzor de muchie inferioara (integritate); Functionare elemente de siguranta: fotocelule, optosenzori, setari specifice; Control impamantare; Verificare alimentare; Control izolatie electrica cabluri.

Controlul setarilor functionale ale actionarii electrice: Setari de curse de referinta; Setari de forte specifice; Setari de siguranta.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU USI SECTIONALE: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor de pereti si tavan; Curatarea si gresarea sistemului de glisare; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Hormann, Crawford, Novoferm, Teckentrup, MCA, EMI, EOS-Tore, LOADINGSYS, Albany, Condoor, Lindab, Gunther-Tore, Campisa etc.

Galerie foto
  • ...