Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Usi Frigorifice

Usile frigorifice se folosesc in camere si depozite frigorifice, pentru asigurarea accesului si inchiderea spatiului protejat termic.

Materialele utilizate pentru constructia usii sunt in special concepute pentru utilizarea in industria alimentara, industria farmaceutica raspunzand tuturor conditiilor igienico-sanitare impuse.

Expert Service 24/7 poate furniza toata gama de usi frigorifice glisante, pivotante, batante, tip ghilotina sau sectionale pentru proiecte din industria alimentara, farmaceutica, spitale, lanturi de hipermarketuri care sa deserveasca nevoia inchiderii spatiilor de refrigerare si/sau congelare.

Caracteristicile tehnice ale usilor frigorifice: Sunt realizate prin procedeul de injectare cu poliuretan; Ambele fete ale blatului de usa sunt realizate din otel plastificat admis din punct de vedere alimentar; Profilele de rama sunt realizate din aluminiu eloxat; Tocul de usa este realizat din PVC rigid; Manerul este prevazut cu iala pentru inchidere cu cheie si buton anti-panica pentru deschidere din interior; Etansarea poate fi pe toc sau pe pardoseala, iar montajul se poate realiza atat pe panou, cat si pe zidarie; In varianta standard, usile au culoarea RAL 9010, iar la cerere se poate realiza din inox sau in dferite culori; Usile frigorifice pot fi batante, culisante, sectionale sau flip-flap;

Usile frigorifice batante sunt cele mai des intalnite produse si se folosesc pentru depozite frigorifice din industria alimentara.

Usile frigorifice batante pot fi: Usi frigorifice batante cu un canat: sunt realizate din otel inoxidabil prin turnare directa si au o grosime intre 70 si 120mm. Izolatia acestora este realizata din poliuretan, iar balamalele si manerul usii sunt fabricate din materiale compozite rezistente la coroziune. Usi frigorifice batante cu doua canate: sunt realizate din otel inoxidabil prin turnare directa si au o grosime intre 70 si 120mm. Usile sunt delimitate de o garnitura ce are rol de etansare.

Usile frigorifice batante se monteaza in mod corect cu deschidere in interiorul camerei frigorifice. Datorita sistemului de deblocare din interior a usii in situatii de urgenta, montajul usii cu deschidere in interiorul camerei face imposibila asigurarea usii cu cheia.

Usile frigorifice culisante sunt recomandate pentru inchiderea depozitelor frigorifice de mari dimensiuni, acolo unde spatiul nu permite folosirea usilor batante. Usile culisante pot fi dotate cu dispozitive electronice de deschidere, incuietori cu alarma, geam, motor, telecomanda, fotocelule de siguranta, egalizatoare de presiune pentru a usura accesul. Sunt realizate din otel inoxidabil prin turnare, fiind prevazute cu garnituri de etansare.

Usile frigorifice sectionale pot fi echipate cu automatizare pentru a usura actionarea acestora. Sunt realizate in functie de dimensiunile dorite, putand fi prevazute cu usa pietonala sau ferestre pentru iluminare si vizibilitate.

Usile frigorifice batante, culisante sau sectionale pot fi impartite in 3 categorii, in functie de gama de temperaturi: Pentru temperaturi pozitive 0°C…+4°C (grosime izolatie 70mm); Pentru temperaturi medii -5°C…+5°C (grosime izolatie 90mm); Pentru temperaturi negative -18°C…-25°C (grosime izolatie 120mm).

Usile frigorifice flip-flap reprezinta cea mai simpla si ieftina modalitate de inchidere pentru un spatiu frigorific. Eficienta acestora insa, este mult mai mica decat in cazul usilor realizate din otel. Usile flip-flap reduc posibilitatea de accidentare oferind o vizibilitate maxima.

USI FRIGORIFICE – reguli si proceduri de mentenanta

Control functional componente specifice: Control componente (broasca, manere, garnituri, amortizor, contact magnetic, etc); Verificare si reglare inchidere pe toc; Verificare sistem de incuiere; Verificare sisteme de culisare (cale de rulare, role, ghidaje); Verificare garnituri de etansare; Verificare verticalitate si planeitate toc si foaie; Verificare functionare sisteme de siguranta (electromagnet, contact magnetic, contact Riegel); Reglaj si gresare amortizor, balamale, manere, broaste; Verificare etanseitate usa; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje.

Control actionare electrica: Control impamantare; Control izolatie electrica; Control si verificare motoare si aparataj de comutare; Control sisteme de comanda si siguranta; Probe functionale si reglaje (conform prescriptii furnizor).

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU USI FRIGORIFICE: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor de pereti; Curatare si gresare sistem de glisare balamale, broaste si manere; Reglare rulmenti, lagare, role, angrenaje; Gresare rulmenti, lagare, role, angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: Ehrenfelz, Cool IT, Frigomatic, Cisa Plast, MTH, Porte Frigo, ISOBAR, Stricker etc.

Galerie foto
  • ...