Expert Service - mentenanta si service Usi automate, industriale si sisteme de andocare Otopeni, Ilfov

Service Usi Glisante

Usile automate imbina designul, confortul, siguranta si tehnologia actualului secol, avand multiple functionalitati: hoteluri, banci, mall-uri, aeroporturi, centre comerciale, cladiri de birouri, institutii publice, benzinarii etc.

Pe langa aspectele legate de designul compact, fiabilitatea mare si mentenanta facila, usile automate se bucura de un real succes datorita raportului excelent calitate-pret si a versatilitatii acestui sistem.

Datorita tehnologiei sale, usile automate ofera o functionare aproape fara zgomot in conditii de siguranta si de incredere, in combinatie cu o rezistenta ridicata la uzura.

Usile automate glisante se incadreaza perfect in orice tip de arhitectura, putand fi cu usurinta adaptate locatiei. Acest tip de usi glisante este cel mai uzual si mai des intalnit, avand aplicabilitate in toate domeniile.

Complexitatea sistemului consta in multitudinea de tipuri de tamplarie acceptata, de la usi confectionate numai din sticla securizata, pana la usi cu tamplarie cu geam termopan ce pot fi echipate cu sistem antipanica.

Se poate opta pentru accesorii suplimentare precum senzori de activare, butoane de urgenta, butoane low energy, spoturi luminoase, manere, sisteme antipanica, canaturi pentru inchidere de noapte.

Caracteristici ale usilor glisante Usile automate glisante cu rama Al reprezinta un sistem de una sau doua foi de usa care folosesc profile Al de 32 – 42 de mm grosime. Acest sistem poate fi folosit atat cu geam simplu cat si cu geam termopan. Greutatea unui canat poate ajunge pana la 120 kg. Acest sistem de usi glisante poate fi conceput cu sau fara bariera termica. Sistemul cu bariera termica se utilizeaza pentru usile exterioare, iar cele fara bariera termica se utilizeaza pentru usile de interior. Liniile acestui model de usa sunt delicate si pot fi asortate cu accesorii deosebite.

Usi glisante din sticla fara rama Componentele si accesoriile din acest sistem permit pozitionarea usii glisante in fata panourilor fixe sau ca parte integranta a partitiilor de sticla. Piesele de ghidaj atat in partea superioara cat si in pardoseala, fixeaza corect si ferm usa, controland perfect miscarea liniara a usii. Usile din sticla sunt recomandate spatiilor care au nevoie de prestanta, lumina si in acelasi timp functionalitate.

Usile glisante din sticla integral sau cu rama Al utilizate si intretinute corespunzator pot aduce satisfactii maxime utilizatorului imbinand eleganta si modernul cu utilul si performanta. Forma de culisare poate fi liniara sau circulara in functie de arhitectura dorita.

Caracteristicile notabile pentru usile automate glisante dintre care enumeram marci precum KABA, GEZE, Dorma, Besam, Tormax, Manusa, Ditec sunt: functionarea silentioasa, viteza de deschidere-inchidere mare pana la 80-160 cm/s, deschidere pana la 2,5 m si inaltime de pana la 3 m. Usile automate pot fi alimentate la reteaua nationala sau locala, utilizate in zone cu trafic sau conditii specifice – cai de evacuare, culoare de evacuare in caz de pericol sau incendiu chiar si atunci cand alimentarea la retea este oprita, ele functionand pe baza acumulatorilor integrati. De asemenea, si cel mai important, sunt sigure in exploatare, fiecare dintre producatori avand sisteme de senzori combiscan si bariere de fotocelule optice. Aceste sisteme de siguranta impiedica lovirea bunurilor si ranirea persoanelor.

Intretinerea usilor automate glisante Usile glisante sunt mecanisme robuste, fiabile, adaptabile conditiilor de trafic ridicat, ce fac din acestea cele mai utilizate si mai intalnite echipamente de acces. Conditia ca acestea sa pastreze parametrii optimi de functionare o perioada cat mai mare este mentenanta preventiva sau corectiva, respectiv inlocuirea la timp a pieselor de uzura. Intretinerea curenta cuprinde proceduri ce asigura continuitatea in functionare si elimina situatiile neplacute de blocaj sau scoaterea din folosinta datorita uzurii premature a mecanismelor de glisare.

PROCEDURI DE INTRETINERE SI SERVICE USI GLISANTE:

Control functional componente specifice: Sina glisare; Panouri (integritate); Carucioare antrenare; Foi de usa (integritate); Patine culisare inferioare (inlocuire daca este cazul).

Control actionare electrica: Verificare functionala generala; Test si setari radar; Test si setari bariera optoelectrica; Test si verificare electroyala; Verificare motor, scurgeri ulei, tensionare curea angrenare; Integritate sticla; Angrenaje motor-tambur; Racord flexibil elicoidal.

PROCEDURI DE MENTENANTA CORECTIVA PENTRU USI GLISANTE: Controlul, verificarea si refacerea prinderilor de pereti si tavan; Curatare si gresare sistem de glisare; Reglare role si angrenaje; Gresare role si angrenaje; Strangeri si refaceri imbinari, reglaje; Probe functionale si reglaje finale (conform prescriptii furnizor).

Producatorii care intra in portofoliul nostru de service: KABA, GEZE, Dorma, Besam, Tormax, Manusa, Ditec, Agta Record etc.

Galerie foto
  • ...