Technoelectric - Sisteme de automatizari in industria frigului, Afumati / Ilfov

Solutii diverse de automatizare

Un sistem tip SCADA este format dintr-un controller de proces (PLC – Programmable Logic Controller) si o interfata de comunicatie cu utilizatorul (calculator pe care ruleaza softul SCADA), iar datorita faptului ca are o structura modulara se pot realiza diverse modificari ulterioare.

Acest sistem colecteaza semnale analogice (pentru temperatura, presiune, umiditate etc.) si digitale prin intermediul unor senzori specializati pe anumiti parametri: temperatura, umiditate, presiune, miscare, densitate etc. Semnalele sunt procesate de PLC pe baza unor programari existente si apoi sunt trimise catre dispozitivele de actionare corespunzatoare care controleaza pornirea, modificarea sau încetarea unor procese.

În cazul proceselor complexe, cu mai multe tipuri de semnale colectate din mai multe puncte ale sistemului, este utilizat un numar crescut de echipamente PLC interconectate si legate la un computer. Pe ecranul unui echipament se pot vizualiza în timp real valorile, starile si parametrii de interes din întregul sistem. Prin intermediul unui web-server este posibila transmiterea semnalelor la distanta prin Internet catre un centru de control.

Sistemele SCADA echipate cu PLC-uri asigura flexibilitate în configurarea si controlul local si de la distanta al parametrilor de functionare ai instalatiei. Pachetul software pentru sistemele SCADA permite construirea unor interfete prietenoase, prin folosirea unor echipamente grafice care permit o utilizare intuitiva.

Galerie foto
  • ...
  • ...