Technoelectric - Sisteme de automatizari in industria frigului, Afumati / Ilfov

Solutii pentru Comert Retail

Comertul joaca un rol fundamental în economia europeana si actioneaza ca un liant între producatori si cei aproximativ 500 de milioane de consumatori din întreaga Europa. Acesta este unul dintre cele mai dinamice sectoare care utilizeaza intensiv forta de munca si genereaza circa 11% din PIB-ul Uniunii Europene. O companie din trei din Europa îsi desfasoara activitatea în retail, iar peste 95% din cele 6 milioane de companii sunt întreprinderi mici si mijlocii, conform unui studiu recent realizat de catre Comisia Europeana.

Provocarile cu care se confrunta acest sector sunt numeroase, cum ar fi: iluminatul, proiectarea adecvata a magazinului si prezentarea atractiva a marfurilor; sistemele de ventilatie, încalzirea si aerul conditionat, în special racirea si refrigerarea alimentelor deoarece aceasta activitate reprezinta pâna la 50% din consumul de energie al unui magazin destinat în principal comercializarii alimentelor, conform studiilor realizate de catre Comisia Europeana. Indiferent daca magazinele sunt echipate cu unitati de refrigerare separate sau cu sisteme de refrigerare, mentinerea lantului de racire si a calitatii produsului timp de 365 de zile pe an, 24 de ore pe zi, implica un consum ridicat de energie.

Eficienta energetica a unui supermarket sau hipermarket este determinata în special de echipamentul tehnic utilizat si de cladirea în sine, însa si de gradul de automatizare al sistemelor de refrigerare.

Echipa noastra de experti în sisteme de automatizare în industria frigului au coordonat si implementat numeroase proiecte de automatizari în industria de retail. Un exemplu în acest sens este automatizarea instalatiei frigorifice din depozitul Lidl Ploiesti, realizata cu automat programabil Siemens S7.

Un alt proiect complex a fost acela pentru Kaufland România care a inclus automatizarea instalatiei frigorifice din cadrul depozitului logistic din Ploiesti, România, care a fost realizata cu un automat programabil Siemens S7. Solutia creata de catre expertii Technoelectric a fost utilizata si pentru depozitul logistic al Kaufland din Olomouc, Cehia, care a fost implementata cu un automat programabil Siemens S7 si VIPA200.

Galerie foto
  • ...