Technoelectric - Sisteme de automatizari in industria frigului, Afumati / Ilfov

Solutii pentru Logistica si depozitare

Spatiile de depozitare trebuie sa fie construite pe baza unor parametrii exacti, plecând de la produsele care se vor afla în ele. Una dintre cele mai mari provocari este aceea de a crea si mentine temperatura constanta, în special în cazul depozitarii alimentelor perisabile cum ar fi fructele si legumele. Alte provocari se refera la optimizarea capacitatii bateriei, minimizarea pierderilor de spatiu si a dificultatilor cauzate de condensare.

Companiile din aceasta industrie aplica o serie de solutii practice, cum ar fi: utilizarea echipamentelor fiabile de manipulare pentru asigurarea unui flux rapid de marfa cu scopul de a pastra alimentele proaspete. Operatiunile din depozitele frigorifice aduc provocari în procesul de manipulare a marfii deoarece temperaturile sub zero grade Celsius pot afecta echipamentele. Prin urmare, pentru a preveni defectiunile si costurile de reparatie, sunt recomandate atât echipamentele speciale destinate depozitelor frigorifice, cât si automatizarea unor procese si sisteme pentru a reduce numarul operatorilor din zonele reci si pentru a avea un control sporit asupra activitatii generale din cadrul depozitului.

Echipa de specialisti Technoelectric a creat si implementat solutii de automatizare a sistemelor de refrigerare din acest domeniu. Una dintre povestile noastre de succes este automatizarea instalatiei frigorifice pentru depozitul de fructe cu atmosfera controlata Happy Fruit din Bulgaria. Aceasta a fost realizata cu un automat programabil VIPA200, potrivit pentru cerintele proiectului si ale spatiului de refrigerare.

Un alt proiect de mari dimensiuni a fost constituit din depozitul pentru Lidl Logistic din Lugoj, care este construit dupa cel mai nou standard Lidl în ceea ce priveste design-ul, tehnologia si dotarile care includ 130 de utilaje si 125 de rampe pentru receptia marfii care însumeaza aproximativ 2000 de paleti pe zi si pentru expedierea produselor. Este important de mentionat faptul ca am fost parte a unui proiect în care au fost folosite solutii si tehnologii moderne, care asigura standarde înalte de eficienta energetica data de consumul scazut de energie necesara functionarii, de emisii si de amprenta de CO2 reduse, generând un impact mult diminuat asupra mediului înconjurator.

În cadrul retelei de supermarket-uri Profi din România, în cadrul depozitelor lor din Bolintin (de 4800 m2) si Roman (de 30.000 m2) echipa noastra a furnizat tablouri de automatizare a instalatiei frigorifice, iar întreaga solutie industriala a fost implementata cu un automat programabil Siemens S7.

Galerie foto
  • ...