Technoelectric - Sisteme de automatizari in industria frigului, Afumati / Ilfov

Solutii pentru Industria alimentara

Industria alimentara are o importanta capitala din punct de vedere economic si o influenta covârsitoare asupra bunastarii oamenilor atât la nivel national, cât si international. Aceasta se dezvolta într-o maniera sustinuta si utilizeaza numeroase metode si tehnici de conservare a alimentelor.

În egala masura, exista o serie de riscuri si provocari la care companiile din industrie trebuie sa faca fata determinate de natura biologica a materiei prime prelucrate, de sensul complex al notiunii de calitate care face referire la salubritate, la valoarea alimentara si la calitatile senzoriale ale produselor. Cea de a treia provocare este generata de diversitatea produselor determinata, pe de o parte, de materia prima supusa prelucrarii, iar pe de alta parte de procedeele de prelucrare si de gama produselor rezultate.

Utilizarea tehnologiilor frigorifice permite asigurarea unor conditii optime de pastrare, transport si distributie a alimentelor, cu pierderi minime de substante nutritive. Totodata, se înregistreaza consumuri mici de energie si materiale auxiliare, comparativ cu alte tehnologii de conservare.

Profesionistii Technoelectric din departamentul de proiectare si de implementare cunosc îndeaproape cu ce se confrunta companiile din aceasta industrie datorita numeroaselor proiecte pe care le-au implementat de-a lungul anilor.

Unul dintre ele a fost pentru reprezentanta în România a brandului McDonald’s care a implicat automatizarea instalatiei frigorifice din depozitul în care se afla chiflele congelate. Solutia a fost implementata cu un automat programabil Siemens S7. Acelasi sistem a fost utilizat si în proiectul pentru Orkla Foods România în care a fost automatizat pasteurizatorul de ketchup din incinta fabricii. Pentru aceeasi companie am realizat automatizarea instalatiei de procesare a margarinei si a procesului de încarcare – descarcare a tancurilor de grasimi, cu ajutorul automatului programabil Siemens S7.

Echipamentele de tipul automat programabil SIMATIC S7 sunt potrivite pentru aplicatiile industriale de mica si medie anvergura.Datorita caracteristicilor care definesc un astfel de echipament, acesta a reprezentat solutia potrivita pentru proiectul al carui beneficiar final a fost compania Galco, unde a fost automatizata instalatia frigorifica pentru depozitele de congelare si pentru sectia de transare, automatizare realizata tot cu un automat programabil Siemens S7.

Carnea reprezinta un aliment important pentru o larga categorie de consumatori, motiv pentru care îndeplinirea criteriilor de siguranta alimentara este obligatorie la punerea în consum public si privat.În procesul de obtinere a carnii, companiile din industrie se asigura ca toate etapele productiei, prelucrarii si distributiei produselor alimentare care se afla sub controlul lor corespund tuturor exigentelor din piata.

Din cauza numarului ridicat de cerinte care trebuie respectate, instalatia frigorifica dintr-un abator de pasari precum cel al companiei Agricola International Bacau reprezinta unul dintre elementele esentiale care asigura respectarea lor. Acest proiect a inclus automatizarea instalatiei frigorifice NH3 realizata cu un automat programabil Moeller seria XV400 si supervizarea sa cu ajutorul unui soft SCADA Citect.

În cadrul unui proiect international care a avut drept beneficiar final compania Iceberg Sarl din Liban, automatizarea instalatiei frigorifice a fost realizata cu un automat programabil Siemens S7 si VIPA200.

O alta instalatie frigorifica NH3 în a carei proces de automatizare a fost implicata echipa noastra de experti a fost cea pentru compania româneasca Indcarf, unde a fost folosit un automat programabil Moeller seria XV400. Întreaga instalatie este supervizata cu ajutorul unui soft SCADA Citect.

Galerie foto
  • ...