Dr. Ileana Boiangiu

Abdominoplastia

Introducere

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala de amploare ce are ca scop indepartarea excesului de piele si grasime de la nivelul abdomenului inferior. In acelasi timp operator se pot intari si muschii abdominali pe linia mediana sau se pot rezolva probleme de perete abdominal (hernii, eventratii).Mai nou, se poate combina cu lipoaspiratia, cu rezultate estetice superioare in modelarea regiunii abdominale.

 

Indicatii

Abdominoplastia este indicata pacientilor care la nivelul jumatatii inferioare a abdomenului au un exces de grasime si piele ce nu pot fi indepartate prin regim dietetic sau exercitii fizice. Vergeturile tegumentare care apar la femei mai ales dupa sarcini multiple pot fi atenuate si partial indepartate. Prin aceasta interventie se indeparteaza sortul abdominal prezent, se pot intari muschii abdominali pe linia mediana, dar lasa o cicatrice permanenta.

 

Riscurile operatiei

Abdominoplastia este o interventie chirurgicala destul de ampla; in afara de riscurile ce pot aparea la orice interventie chirurgicala(sangerare, aparitia de hematoame postoperator, de serom, infectie) sunt cateva riscuri specifice pe care le veti discuta cu chirurgul in momentul consultatiei, precum si inainte de operatie.

 

Caracteristici -poate necesita 1-5 zile spitalizare; -apartine  categoriei de interventii chirurgicale de amploare medie/mare; -postoperator este necesara medicatie analgetica usoara/medie; -mobilizarea pacientului se face a doua zi; -purtarea burtierei timp de 4-6 saptamani este obligatorie si face parte din tratament; -gimnastica abdominala si masajul regiunii se pot relua dupa 2 luni sau la sfatul medicului; -este posibila o sarcina viitoare.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...