Dr. Ileana Boiangiu

Blefaroplastie / Ridicare sprincene

Blefaroplastie / Ridicare sprincene

Introducere

Blefaroplastia (corectia chirurgicala a pleoapelor cazute)are ca scop indepartarea excesului tegumentar si de tesut adipos de la nivelul pleoapelor superioare sau/si inferioare. Pliurile de piele si « pungutele » de grasime de la nivelul pleoapelor dau aspectul de ochi obosit in permanenta, uneori cauzind chiar reducerea campului vizual. Corectia chirurgicala se poate efectua in acelasi timp la pleoapele superioare si inferioare si asociata sau nu cu liftingul facial.

 

Indicatii

Pacientii care beneficiaza de aceasta interventie au in general peste 35 de ani, dar sunt anumite situatii cind se poate efectua si mai devreme de aceasta virsta, caz in care se extrag mai ales pernutele de grasime care proemina sub piele. Important este ca starea de sanatate a persoanei sa fie buna, iar inainte de interventie este bine sa se faca un control oftalmologic mai ales la pacientii purtatori de ochelari.

 

Riscurile operatiei

Orice interventie chirurgicala implica riscuri. Blefaroplastia trebuie efectuata de un chirurg cu experienta in domeniu si atunci riscurile sunt minore.Dintre acestea, singerarea este cea mai frecventa, dar folosirea unor manevre blinde intraoperatorii si a unui instrumentar specializat evita aparitia singerarii ; indepartarea exagerata a excesului de piele, mai ales la pleoapa inferioara determina aparitia ectropionului- retractia pleoapei inferioare ce impiedica inchiderea completa a ochiului, situatie care, daca nu se amelioreaza in timp de 1 luna, trebuie remediata chirurgical

 

Blefaroplastia se practica de obicei cu anestezie locala, asociata cu analgezie intravenoasa usoara. Pacientul are un somn superficial, din care se poate trezi rapid, poate colabora cu chirurgul pe masa de operatie si este insensibil la durere. Durata operatiei este intre 1-3 ore, functie de amploarea interventiei.Aproape intotdeauna se incepe cu pleoapele superioare, apoi se trece la cele inferioare.

 

Caracteristici

- nu necesita spitalizare - echimozele(vanataile)dureaza 5-7 zile - zona operata nu se panseaza - fata poate fi spalata normal - postoperator pacientul pot purta ochelarii de vedere,poate citi si poate privi la TV

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...
  • ...