Con Sabor - Scoala de dans Bucuresti

Cursuri de dans de societate

Cursurile de dans de societate sunt solutia pe care scoala de dans con Sabor ti-o ofera pentru a iesi in evidenta atunci cand participi la un eveniment. Instructorii nostri, Razvan si Antonia, te vor introduce in atmosfera fascinanta a fiecarui dans. Datorita programului competitional foarte incarcat al instructorilor nostri, cursurile de dans de societate se desfasoara in anumite weekend-uri din fiecare luna sau sub forma unui modul de 4 saptamani. Informatiile complete despre urmatorul curs le gasesti atat in aceasta pagina cat si pe pagina noastra de Facebook sub forma unui eveniment specific.

Cursuri de dans de societate - Ce invatam la cursuri?
Cha Cha Cha - Este un dans de origine latino care ne pune corpul in miscare. Se danseaza pe ritmuri cubaneze, latin-pop si latin-rock, fiind usor de adaptat la o varietate larga de melodii actuale. Cha Cha Cha-ul este supranumit si “dansul tinerilor indragostiti”.

Vals vienez - Este regele dansurilor de societate, ce a insotit aristocratia europeana in secolele XVIII si XIX, ulterior fiind promovat catre toate clasele sociale si ajungand unul dintre cele mai spectaculoase si elegante stiluri de dans. Valsul a fost introdus si facut cunoscut de catre celebra familie Strauss, care prin compozitiile lor de exceptie, l-au facut adulat si dorit de toata lumea.

Swing - Swing-ul reprezinta o familie de dansuri ce s-a nascut in anii '20 - '30 in S.U.A., imediat dupa aparitia Jazz-ului, un curent ce a redefinit muzica intregului secol. Printre stilurile de Swing se numara Charleston, Lindy Hop, West Coast, East Coast, Jive si Boogie-Woogie. Cele mai populare stiluri de Swing dansate in prezent sunt Lindy Hop, West Coast Swing si Jive. Ele reprezinta trei directii principale de dezvoltare ale acestei familii de dansuri.

Dans popular - Fie ca e vorba de hora, batuta, brasoveanca, sarba sau invartita, dansul popular este adanc intiparit in sufletele noastre si exprimand bucuriile si trairile neamului nostru. Dansul popular romanesc a fost cel mai bine descris in Nunta Zamfirei scrisa de George Cosbuc. Este un dans colectiv, bazat pe o traditie bogata si nascut din imbinarea miscarilor corpului cu ritmul launtric.

Foxtrot - Este un dans cu o cursivitate si o eleganta caracterizate de miscarile continue pe toata suprafata ringului. Varianta simpla a acestuia se manifesta prin pasi de plimbare si pasi adaugati. Foxtrot-ul este un dans usor de practicat pe melodiile cantate de celebrii Frank Sinatra, Nat King Cole, Billy Holiday si Dinah Shore.

Disco - Este un curent cultural dezvoltat de la inceputul anilor '60 pana in prezent, cunoscand apogeul in anii '80. Disco-ul este caracterizat prin sunetele create de sintetizatoarele electronice, forma sa contemporana fiind, in fapt muzica house/dance. La cursurile de disco vom invata impreuna sa dansam pe orice melodie ce are la baza genul electro-pop, atat in formele sale initiale din anii '60 - '90, cat si pe cele dezvoltate in prezent.

Samba - Ritmul este cuvantul cheie atunci cand vorbim de Samba iar acest dans transmite multa energie si buna dispozitie ("fiesta caliente"). Samba ne ajuta, de asemenea, sa ne dezvoltam "urechea muzicala" prin ritmul puternic si plin de personalitate al tobelor.

Galerie foto
  • ...