Con Sabor - Scoala de dans Bucuresti

Cursuri Bachata

Ce este Bachata?
 Muzica de Bachata este originara din Republica Dominicana si a derivat din muzica de chitara traditionala Pan-Americana incepand cu anii 1960.

Stilul de dans este deosebit si are influente variate din alte dansuri, precum: Tango, Kizomba, Zouk si Dans Contemporan. Cele mai populare stiluri de Bachata sunt: Bachata traditionala, Bachata moderna, Bachatango si Bachata Dominicana.

Ce stiluri de Bachata invatam la cursuri?
Bachata traditionala - Initiata in SUA si Europa, Bachata traditionala este cel mai popular stil de Bachata dansat in intreaga lume. Caracteristica principala a acestui stil o reprezinta o mica miscare a soldului pe cel de-al patrulea timp muzical. Este un stil de dans romantic, partenerii dansand intr-o pozitie apropiata. Acest stil presupune de asemenea intoarceri si dip-uri.

Bachata moderna - Stilul Bachata moderna reprezinta evolutia acestui dans si incorporeaza si alte stiluri de dans, precum si conceptul de “cross-uri”. Miscarea de cross se face calcand in diagonala cu un picior in fata sau in spatele celuilalt. La acest tip de Bachata cross-ul poate fi facut pe timpul 1, 2, 3 sau 4. Bachata moderna presupune mult mai multe elemente de stil, slide-uri, miscari complicate ale picioarelor precum si unele miscari usor mai accentuate.

Galerie foto
  • ...