Avis Instal, Demolari Controlate, taieri beton - Bucuresti

Taiere cu disc diamantat

Discul diamantat este folosit pentru taierea sau perforarea materialelor dure si este esential in industria constructiilor. Sculele electrice performante de taiere sunt cele prevazute cu disc diamantat. Inainte de a alege un anumit disc diamantat este util sa aflati cum sunt facute si cum functioneaza.

Discul diamantat este realizat de obicei dintr-un miez de otel impregnat cu diamant sau diamante sintetice. Stratul subtire de granule diamantate situat la marginea exterioara a discului permite taierea diferitelor tipuri de materiale. Diamantul este unul dintre cele mai dure materiale si extrem de eficient in taierea pietrei, betonului, caramizilor, ceramicii, otelului si plasticului.

Firma Avis Instal dispune de aparate dotate cu lame de diamant de la marci de incredere, putand realiza operatii complexe de taiere.  Sculele profesionale permit taierea, perforarea si gaurirea diferitelor materiale de constructie, precum betonul, caramizile, sticla si metalele.

 

SERVICII DE TAIERE CU DISC DIAMANTAT

Discurile de diamant au diferite forme si caracteristici. Grosimea discului are un impact crucial asupra vitezei si calitatii taierii. Exista lame de diamant foarte subtiri, care permit operatii extrem de precise fiind utilizate pentru taierea, slefuirea, sectionarea si pilirea anumitor materiale. Pe masura ce tehnologia a progresat, grosimea discurilor a scazut de la 2,5 mm, 1,9 mm, 1,5 mm, 1 mm si 0,8 mm.

In timpul operatiei de taiere cu diamant, viteza suprafetei poate atinge 30 m / sec, daca se utilizeaza un ferastrau de taiat cu diamant de mare viteza. Acest lucru este mai rapid decat majoritatea masinilor care ruleaza pe o autostrada. Actiunea de taiere se realizeaza prin acumularea de aschii mici taiate de numeroasele particule de diamant.

Numarul de muchii de taiere este determinat de numarul de diamante (sau de concentrarea acestora) si formeaza structura lamei diamantului, impreuna cu matricea sa (legatura metalica sau nichel).

Dimensiunea particulei de diamant va avea un rezultat direct calitatea lucrarii. Grosimea lamei de diamant (particula de diamant plus matricea) va determina latimea taieturii. Prin urmare, selectarea lamei cu diamant impreuna cu rata de alimentare, viteza de taiere si adancimea de taiere va determina in cele din urma succesul taierii.

Fiecare disc de diamant este proiectat pentru aplicatii specifice si prin urmare, poate reactiona diferit, in conditii diferite. Este important ca utilizatorul sa cunoasca diferentele subtile dintre discurile de diamant pentru a obtine o lucrare de calitate.

 

AVANTAJE TAIERII CU DISC DIAMANTAT

Lucrarile de taiere cu disc diamantat prezinta foarte multe avantaje, printre care amintim:

– Taierea cu disc diamantat este eficienta, optimizeaza timpul de lucru si garantat usureaza munca in domeniul contructiilor.

– Echipamentele dotate cu disc diamantat permit o performanta deosebita a lucrarilor, iar betonul poate fi sectionat in profunzime si pe lungimi mari.

– Viteza de taiere cu disc diamantat este foarte apreciata de operatori, dar si de beneficiarii lucrarilor deoarece timpul de lucru este optimizat foarte mult, iar taierile in beton sunt rapide si precise. Un utilaj performant de taiere cu disc diamantat poate executa taieri in betona armat sau nearmat cu grosimea de pana la 80 de centimetri. Taieturile rezultate sunt drepte si betonul se poate felia la dimensiunile dorite. Pentru o manevrare mai usoara a bucatilor de beton taiat este recomandata taierea in bucati de pana la 500 kg acolo unde santierul nu permite posibilitati extinse de ridicat si carat greutati mari. Teoretic blocurile de beton se pot taia oricat de mari permite proiectul, limitarea fiind data de manevrabilitatea bucatilor de beton rezultate.

– Lucrarile de taiere cu disc diamanat asigura finisaje netede.

– In timpul lucrului, praful rezultat in urma interventiei este redus substantial deoarece aparatele folosesc apa in procerul de taiere a betonului.

– Taiere cu disc diamantat permite sectionarea betonului atat pe verticala, cat si pe orizontala.

– Utilaje de taiere cu disc diamantat permit obtinerea unor deschideri verticale, pot modifica, decupa, sectiona structuri si pereti existenti sau pot ajuta la marirea unor goluri. Pentru taierile in plansee si pavaje se apeleaza des la echipamentele de taiere cu disc diamantat.

Galerie foto
  • ...