Imadenta-clinica stomatologica- Bucuresti

Implantologie

  • Implantologie

Implantologia este o specialitate chirurgicala care are rolul de a inlocui dintii lipsa sau grav deteriorati, in conditii de siguranta.

Implantul dentar este o piesa din titan pur (99,5 %), avand forma unui surub artificial. El creaza o radacina artificiala in osul maxilar, acolo unde dintele lipseste. Reconstructia este formata dintr-un segment intraosos (implant) si un segment supraosos (bont protetic). Deasupra bontului e ancorata o coroana, o punte sau o proteza. Rata de succes a implantului este foarte mare (95% la mandibula si 90% la maxilar), daca pacientul are o stare de sanatate generala si locala buna, prezinta o igiena dentara buna si nu este fumator sau consumator de bauturi alcoolice in exces.

Materialul din care sunt realizate implanturile dentare -titanul- are proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa.

Implanturile dentare reprezinta la ora actuala cea mai eleganta metoda de a inlocui dintii lipsa prin protezare fixa (diferita de protezele mobile, care trebuie indepartate din gura pentru igiena), rezultand o dentitie foarte apropiata de dintii naturali.

Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali.

Consultatia initiala pentru implantologie  va incepe cu o serie de radiografii si o evaluare clinica a pacientului, in vederea stabilirii unui diagnostic.

Perioada de vindecare dupa operatia de inserare a implanturilor dureaza intre 4-6 luni

E bine de precizat ca, dupa operatia realizata in clinica stomatologica, pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul implantolog.

Rolul implantului dentar

-Inlocuieste radacina dintelui pierdut si previne migrarea dintilor invecinati

-Permite protezarea fixa in situatiile in care s-ar fi impus purtarea protezelor mobile

-Stopeaza procesul de atrofiere osoasa

-Previne retractia gingiei si resorbtia osului

-Rol esential in bio-estetica dentara

Medicii specialisti in implantologie din clinica noastra sunt Dr. Marici Iuliana, Dr. Konstantinos Liarokapis si Dr. Musat Roxana.

Galerie foto
  • ...