Imadenta-clinica stomatologica- Bucuresti

Stomatologie generala

Cariologia reprezinta acea parte a medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul cariilor.

Obturatia coronara (plomba) este o manopera prin care se elimina caria dentara si se reconstituie dintele cu material compozit fotopolimerizabil. Reconstructia corono-radiculara este necesara cand exista o distructie coronara extinsa. Este o etapa ulterioara tratamentului endodontic pentru a intari coroana, dar si radacina dintelui.

Tratamentul cariilor este indicat sa se realizeze  pe cat posibil cu conservarea nervului la dintele respectiv. Daca situatia clinica nu o permite, atunci vor fi necesare mai multe sedinte de tratament si se va indeparta si nervul.

Netratata, caria dentara se poate complica cu inflamarea pulpei dentare, infectii si poate duce chiar la pierderea dintelui.

Tratamentul cariilor urmareste:

– indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate,

– protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura

– reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitatea si estetica.

Intregul tratament se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura orice disconfort

Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie (“plomba”). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

Galerie foto
  • ...