Imadenta-clinica stomatologica- Bucuresti

Aparate Dentare - Ortodontie

Consta in indreptarea si corectarea pozitiei dintilor cu ajutorul unui aparat dentar ortodontic. Aparatul dentar ortodontic nu este neaparat ceva ”la moda”, ci este ceva necesar.

Ortodontia este specialitatea care se ocupa cu indreptarea pozitiei dintilor, a rapoartelor dintre acestia, dar si a rapoartelor dintre oasele maxilare.

Varsta cea mai potrivita pentru a merge la ortodont este de 8-9 ani. La aceasta varsta, oasele maxilare cresc mai repede si sunt mai elastice, de aceea , indreptarea lor si a pozitiei dintilor se realizeaza mai usor. Dar puteti beneficia de tratament ortodontic la orice varsta. Trebuie sa retineti, insa, ca la varsta adulta tratamentul dureaza mai mult, datorita faptului ca oasele maxilare nu mai au elasticitatea din copilarie.

Exista doua tipuri de aparate dentare : fixe si mobile.

Aparatele mobile se folosesc mai ales la copii, incepand cu varsta de 8 ani. Ele au dezavantajul ca succesul tratamentului depinde de vointa copilului de a purta aparatele conform indicatiilor medicului specialist.

Aparatele fixe se folosesc incepand cu 12 ani.

Medicul specialist ortodont va sti ce aparat se potriveste pentru problema dumneavoastra, putand recomanda unul din urmatoarele aparate dentare ortodontice:

-Aparat ortodontic mobil

-Aparat ortodontic fix cu brackets metalici

-Aparat ortodontic fix cu brackets din ceramica la culoarea dintilor

-Aparat ortodontic fix cu brackets din safir

-Aparat ortodontic invizibil – Incognito

Cu aparatul dentar ortodontic montat, igiena orala este mai importanta ca niciodata

In clinica noastra puteti beneficia de tratament ortodontic cu aparate mobile, dar si fixe (brackets metalici, brackets safir, aparat incognito). Medicul specialist Dr. Boeru Filip se va ocupa ca zambetul dumnevoastra sa fie unul perfect!

Galerie foto
  • ...