Imadenta-clinica stomatologica- Bucuresti

Pedodontie - medicina dentara pentru copii

Reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor.

Stomatologia pediatrica cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari,indrumari privind periajul dentar), deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor, pentru ca unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Sfaturi utile pentru parinti

Discutati cu copiii dumneavoastra in termeni optimisti despre dentist, incercand sa le setati inca de acasa sentimente pozitive in legatura cu aceasta vizita

Nu folositi amenintarile sau exagerarile. De exemplu, puteti sa le povestiti despre ce dinti stralucitori si ce zambet frumos vor avea dupa vizita la dentist.

Incercati sa evitati sa folositi anumite cuvinte, ca de exemplu: „durere”, „injectie” , „ac”, „intepatura”, „seringa”, „nu te va durea deloc”, „nu-ti face nimic doctorul…” etc.

Nu va alarmati, aceasta reactie inseamna doar ca nu se simt inca destul de comfortabil cu noul lor rol de pacient. Acest nou rol, precum si relatia dintre medic si pacient se va dezvolta in timp, pe masura ce micutul pacient se va acomoda

Nu le faceti promisiuni in privinta recompenselor pe care le vor primi la sfarsitul consultatiei; acestea ii vor face pe copii sa se gandeasca „daca primesc o recompensa in schimb, inseamna ca ceea ce urmeaza va fi probabil neplacut…”

Permiteti-ne ca medicul sau personalul nostru sa fie cei care recompenseaza copilul dupa efectuarea vizitei. La randul dumneavoastra veti putea incuraja si rasplati verbal copilul.

Nu va lasati afectat in cazul in care copilul dumneavoastra plange. Copiii se tem adesea de tot ceea ce este nou si strain, iar plansul este doar o reactie absolut fireasca la frica.

Galerie foto
  • ...