Centrul de meditatii T.O.P. - Centrul de meditatii pentru Tineri si Orientare Profesionala

Cursuri la Limba Romana

Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Limba Romana pentru pregatire Gimnaziu, Liceu, Bacalaureat si Admitere Facultate propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching. Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video).

Studierea limbii romane are importanta deosebita deoarece formarea si dezvoltarea priceperilor si deprinderilor de exprimare a gandurilor, a sentimentelor elevilor in mod corect, logic si concis, constientizarea procesului comunicarii si cultivarea unei vorbiri si scrieri clare si corecte, sunt principalele preocupari ale sistemului de invatamant si strans legate de aceasta materie.

 

Citirea, scrierea, gramatica – ofera noi si ample posibilitati pentru cultivarea vorbirii. Insusirea corecta a limbii romane de catre elevi are repercusiuni in intregul proces al formarii si dezvoltarii lor intelectuale.

 

Intrucȃt procesul comunicarii are implicatii de natura creativa, iar obiectivele cadru ale studiului limbii si literaturii romane presupun eforturi creatoare, putem spune ca aceasta disciplina de studiu are un aport hotarator in ceea ce priveste cultivarea spiritului creator, pe toate treptele de scolaritate.

 

Elevii trebuie astfel pregatiti sa devina nu numai beneficiarii limbii, ci si creatori de limba. Ei trebuie sa incerce sa se exprime intr-o maniera personala in care sa se regaseasca nuante proprii ale gandirii si simtirii lor.

 

Scopul studierii limbii si literaturii romane este acela de a forma un tanar cu o cultura comunicationala si literara, capabil sa inteleaga lumea, sa comunice si sa interactioneze cu semenii, sa-si utilizeze in mod eficient si creativ capacitatile proprii pentru rezolvarea unor probleme concrete din viata cotidiana, sa fie sensibil la frumosul din natura si la cel creat de om.

Galerie foto
  • ...