Centrul de meditatii T.O.P. - Centrul de meditatii pentru Tineri si Orientare Profesionala

Cursuri la Fizica

Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Fizica pentru pregatire Liceu si Bacalaureat, propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching. Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video).  

Fizica este una dintre cele mai vechi discipline academice; prin intermediul unei subramuri ale sale, astronomia, ar putea fi cea mai veche. Uneori sinonima cu filozofia, chimia si chiar unele ramuri ale matematicii si biologiei,de-a lungul ultimelor doua milenii, fizica a devenit stiinta moderna incepand cu secolul al XVII-lea, iar toate aceste discipline sunt considerate acum distincte, desi frontierele raman greu de definit.

 

Fizica este poate cea mai importanta stiinta a naturii deoarece cu ajutorul ei pot fi explicate in principiu orice alte fenomene intalnite in alte stiinte ale naturii cum ar fi chimia sau biologia. Limitarile sunt legate de incapacitatea noastra de a obtine suficient de multe date experimentale, in cazul biologiei, ori de incapacitatea sistemelor de calcul de a analiza dinamica moleculelor foarte complexe, in cazul chimiei.

 

Descoperirile in fizica ajung de cele mai multe ori sa fie folosite in sectorul tehnologic, si uneori influenteaza matematica sau filozofia. De exemplu, intelegerea mai profunda a electromagnetismului a avut drept rezultat raspandirea aparatelor pe baza de curent electric - televizoare, computere, electrocasnice etc.; descoperirile din termodinamica au dus la dezvoltarea transportului motorizat; iar descoperirile din mecanica au dus la dezvoltarea calculului infinitezimal, chimiei cuantice si folosirii unor instrumente precum microscopul electronic in microbiologie.

Galerie foto
  • ...