Centrul de meditatii T.O.P. - Centrul de meditatii pentru Tineri si Orientare Profesionala

De ce un centru de meditatii?

De ce sa urmam cursurile unui centru de meditatii? 

1.    Stilul de invatare al fiecarui elev este evaluat, iar materia si metoda de predare sunt adaptate in functie de acesta.

 

Stiati ca ultimele cercetari asupra creierului afirma ca atunci cand modalitatile de invatare sunt adaptate rezultatelor obtinute la analiza sau testarea stilurilor de invatare, elevii vor retine cu mai putin efort si vor fi capabili sa realizeze cresterea performantelor scolare in mai putin de doua saptamani?

 

 2.    Mediul de invatare este similar cu cel de la scoala, lectile sunt de grup (maxim 4-5 elevi), profesorii sunt recrutati din licee de prestigiu ale Bucurestiului cu o experienta vasta in predare, lectia este livrata intr-un mod cat permite materia de interactiv si explicit utilizand metode moderne (tabla interactiva, prezentari, filmulete, simulari), fiecare elev este monitorizat sa asimileze informatia, iar lectia predata de profesor va intra in posesia elevului pe format hartie sub forma de fisa de lucru.

 

Stiati ca psihologii incurajeaza invatatul de grup pentru o mai buna insusire a materiei? Astfel fiecare elev prezinta cate o parte din materialul care ii revine de pregatit, iar ei invata unul de la celalalt prin transmiterea informatiilor.

 

Metoda brainstorming – este o metoda practicata si in invatare ce stimuleaza creativitatea. Principiul desfasurarii acestei metode este: cantitatea genereaza calitatea.

 

  3.    La finalul fiecarui capitol, lectie, perioada de studiu, profesorul va elabora un raport de progres al elevului ce va cuprinde obiectivele ce trebuiau atinse la finalizarea perioadei de studiu si gradul de indeplinire ale acestora plus recomandari pentru perioada urmatoare. Elevul la randul lui va evalua profesorul, astfel se va verifica satisfactia acestuia.

Ne dorim sa avem o comunicare si o relatie de parteneriat cu parintii, bazate pe incredere si sustinere reciproca.

 

Stiati ca un parinte informat in timp real de progresul copilului, dar si de dificultatile pe care acesta le intampina poate duce la solutionarea a 99,99% a problemelor prin sprijin, incurajare si constientizare a obstacolelor de natura fizica si psihica pe care copilul le intampina?

 

 4.    Fiecare elev poate beneficia de coaching pentru descoperierea potentialului interior pe care fiecare copil il are, pentru constientizarea resurselor existente, dar si gasirea modalitatilor de a fi puse in valoare. „Antrenamentul invatarii” este o componenta foarte importanta in performanta scolara.

 

Stiati ca prin coaching devii mai dedicat si mai motivat in realizarea obiectivelor, fara a resimti presiuni externe (totul pornind din motivatie intrinseca)?

 

Problemele le cunoastem, NOI ne orientam spre solutii!!

Galerie foto
  • ...