Centrul de meditatii T.O.P. - Centrul de meditatii pentru Tineri si Orientare Profesionala

Cursuri la Economie

Centrul de meditatii T.O.P. organizeaza cursuri la Economie pentru pregatire Liceu, Bacalaureat si Admitere Facultate, propune solutii personalizate in functie de capacitatile fiecarui cursant si sustine pregatirea avansata prin metode de coaching. Profesorii cu care centrul nostru colaboreza au studii de specialitate, sunt persoane dornice sa lucreze intr-un mediu tanar si dinamic, isi adapteaza metoda de predare in functie de elev, cunosc bine materia si programa scolara, au experienta in predare prin metode moderne si interactive utilizand sisteme digitale, table interactive (manuale, jocuri, lectii dinamice, aplicatii, instrumente audio-video).

Economia este o disciplina teoretica cu rolul de a explica fapte si fenomene legate de productia, de schimbul si de consumul de bunuri si servicii.

 

Importanta economiei pentru viata practica

Indivizii indeplinesc diferite roluri economice in societate (producatori, consumatori, patroni, salariati, deponenti, etc).

  •  producatorii au nevoie de informatii economice pentru alegerea furnizorilor de materii prime si materiale, pentru stabilirea pretului de vanzare a produselor proprii, pentru alegerea pietelor de desfacere, etc;
  • consumatorii au nevoie de informatii economice pentru alegerea produselor ce vor fi achizitionate (raportul calitate-pret), etc.

Importanta economiei ca stiinta

Principala functie a economiei este sa explice fapte si fenomene legate de productia, de schimbul si de consumul de bunuri si servicii. De aceea, economia studiaza comportamentul organizatiilor si al oamenilor implicati in activitatile economice, motivele care ii determina sa desfasoare aceste activitati.

 

Economia ca stiinta indeplineste trei functii:

  • explica fapte si fenomene economice, ex: formarea preturilor, inflatia, somajul, criza economica;
  • prognozeaza producerii unor fapte si fenomene economice, ex: cresterea consumului odata cu cresterea veniturilor;
  • propune cai de influentare a modului in care se desfasoara faptele si fenomenele economice, ex: cai de reducere a costului.

 

Economia explica activitatea desfasurata la nivel:

  • microeconomic – este studiata activitatea firmelor si comportamentul indivizilor in calitate de producatori sau de consumatori;
  • macroeconomic – este studiata economia reala, ca intreg.
Galerie foto
  • ...