R&I Muno Building, Bucuresti - Constructii si finisaje interioare

Instalatii termice

Odata cu cresterea cerintelor ce vizeaza eficienta energetica, protectia resurselor si durabilitatea cladirilor, creste si varietatea sistemelor de incalzire a locuintelor, fie ele apartamente sau case/vile.Astfel, R&I Muno Building va ofera un pachet de solutii pentru producerea, utilizarea si economisirea energiei realizate din materiale si sisteme tehnologice de calitate.

Toate proiectele R&I Muno Building sunt realizate potrivit celor mai noi standarde energetice si cu respectarea legislatiei cu privire la reducerea consumului de energie (EnEV 2012 – regulamentul de economisire a energiei intrat in vigoare in 2012).

Tehnologia actuala propune o varietate mare de instalatii de incalzire, insa cele mai uzuale pana acum si pe care specialistii nostri le-au realizat cu succes sunt instalatiile clasice si cele prin pardoseala.Ca si la instalatia de apa, tevile pentru instalatia de incalzire pot fi din cupru sau polipropilena.

Alegerea materialului se face luand in considerare mai multe aspecte: pretul, rezistenta in timp, randamentul, dar si factorul estetic.In plus, tevile de polipropilena sunt recomandate in cazul instalatiilor de incalzire ingropate in pardoseala sau in perete, deoarece polipropilena este mai groasa si are o rezistenta crescuta la presiunea sapei sau a peretelui. Mai mult acestea NU trebuie izolate ca in cazul celor din cupru.In schimb, in cazul instalatiei la vedere, cand tevile NU sunt ingropate sau ascunse in pardoseala sau perete, vor fi folosite tevile de cupru.

Trebuie stiut faptul ca, tevile de cupru pot ajunge sa coste chiar si cu 20% mai mult decat tevile de polipropilena.Odata alese tevile , se va trece la executia sistemului de incalzire. Montajul se executa cu mare atentie de catre specialistii nostril, la imbinarea si izolarea tevilor tinandu-se seama de dilatarea lor ulterioara . De asemenea, montajul si distributia tevilor se face in functie de sistemul de incalzire ales: cu calorifere sau prin pardoseala.

Sistemul de incălzire cu calorifere este una dintre cele mai uzuale, este cea mai simplă ?i la îndemână. Se găse?te peste tot la bloc, dar ?i la case. Reprezintă o op?iune la îndemână, fiecare doritor având la dispozi?ie o gamă largă de modele după buget, aspect, anduran?ă, calitate.Încălzirea cu calorifere se face prin intermediul unei centrale, fie ea de bloc, electrică, pe gaz sau pe lemne. Odată montate caloriferele ?i racordate la ?evi, se va face verificarea si se da drumul centralei.

Un alt sistem de incalzire este cel prin pardoseala. Este preferat de obicei de beneficiarii caselor sau ai vilelor. Acesta are avantajul ca distribuie uniform caldura, pe toata suprafata camerei, duce la economisirea spatiului si, potrivit specialistilor, previne aparitia mucegaiului.In functie de preferinte si buget, R&I Muno Building va sta la dispozitie pentru consultanta si executia proiectului.

 

Galerie foto
  • ...