R&I Muno Building, Bucuresti - Constructii si finisaje interioare

Montaj Gresie Faianta

Fiind materiale moderne, rezistente si usor de intretinut, gresia si faianta sunt preferata in zone ale imobilului cum ar fi baia si bucataria. Gresia poate fi intalnita si pe holurile locuintelor sau la intrarea in imobil.

Inainte de montaj, se masoara suprafata pe care o avem de acoperit cu gresie sau faianta pentru a estima cantitatea ce va fi folosita. Oricat ar parea de usor de aplicat , gresia si faianta au nevoie de priceperea unui specialist.Inainte de aplicare, se va grundui suprafata pe care ne-am popus s-o placam cu gresie sau faianta. Astfel, pe termen lung, placile nu se vor dezlipi usor. Apoi se trece la montajul propriu-zis.

Executia cere masuratori corecte si experienta in manevrarea materialelor. Suprafetele pe care se monteaza gresia sau faianta trebuie sa fie perfect plane, compacte si curate. Se aplica adeziv pe placa de ceramica cu un spaclu dintat. Stratul nu trebuie sa fie mai gros de 5 milimetri, apoi se fixeaza , fie prin presare, fie fiind batuta usor cu ciocanul de cauciuc. Intre placi se vor folosi obligatoriu distantieri de plastic, iar in functie de suprafata, va fi lasat un rost de dilatatie. La final, rosturile vor fi chituite dupa ce a fost eliminat adezivul ramas intre rosturi.

La aplicarea chitului va fi folosita o gletiera, iar surplusul de material va fi inlaturat cu o carpa uscata.

Galerie foto
  • ...