Dr. Dragus-clinica stomatologica- Bucuresti

Diagnosticul cariilor - DiagnoCam

...
Diagnosticul cariilor - DiagnoCam

Diagnosticul cariilor cu DIAGNOcam – DIAGNOcam este un aparat compact si portabil, care foloseste  cea mai simpla, sigura si predictibila tehnica in detectarea cariilor dentare. Chiar daca nu este vorba de implanturi dentare sau de tratamente ortodontice, cariile sunt importante pentru ca de la ele pot aparea complicatii majore ale dentitiei.

Este vorba de diagnosticul cariilor cu laser fluorescent, complet lipsit de radiatii – prin intermediul unei lumini, care a fost adaptata special pentru aceasta metoda de control si diagnosticare a cariilor si fisurilor dentare, demineralizarilor si abfractiilor dentare.

 

Diagnosticul cariilor – Ce este DIAGNOcam

 

DIAGNOcam este un aparat care identifica leziunile provocate de carii  dentare deschise sau incipiente, pana la baza gingiei unde se identifica si afectiunile parodontale. De asemenea, acest aparat este folosit si pentru monitorizarea evolutiei unor astfel de situatii clinice.

DIAGNOcam identifica urmatoarele afectiuni: carii ale suprafetelor netede, carii ocluzale, carii initiale, secundare si fisuri dentare.

 

Diagnosticul cariilor – Cum functioneaza DIAGNOcam

 

DIAGNOcam utilizeaza tehnologia DIFOTI (Digital Imagin Fiberoptic Transillumination) ca principiu al functionarii in diagnosticul cariilor. Prin diagnosticare timpurie a cariilor se pot realiza lucrari de estetica dentara cum ar fi albirea dentara.

DIAGNOcam  furnizeaza imagini care amintesc de imaginile Röntgen, dar care sunt complet lipsite de radiatii. Totul prin intermediul unui tip special de lumina, care a fost adaptata special pentru aceasta metoda de control. Aceasta este complet inofensiva pentru dantura si pacient.

Structurile dintelui faciliteaza o trecere a luminii de la locul intrarii la camera. Zonele care blocheaza transferul luminii (de ex. leziuni cariate) sunt reprezentate explicit delimitat ca zone intunecate. O camera digitala captureaza situatia reala si o face vizibila in timp real pe ecran.

DIAGNOcam ca dispozitiv portabil pentru diagnosticul cariilor are un firmware pentru unitatea de tratament, care preia comanda functiilor camerei. Acesta contine un software computerizat de procesare a imaginilor, pentru a afisa / a determina afisarea imaginilor sau pentru a le pastra / stoca. De asemenea, exista si posibilitatea de a inregistra un livestream.

DIAGNOcam se conecteaza la un laptop sau calculator in momentul testarii. Imaginile se vad live, direct pe monitor de catre medic (ulterior si de catre pacient), apoi se salveaza in calculator, pentru a le putea compara si a vedea evolutia.

Aparatul pentru diagnosticul cariilor se introduce intraoral (la fel ca si scanarea intraorala), se fixeaza pe fiecare dinte in parte si apoi se scaneaza.

 

Diagnosticul cariilor – Avantajele DIAGNOcam

 

Putem spune ca aceasta tehnica de diagnosticare a cariilor este asemanatoare cu radiografiile clasice, dar fara ca pacientul sa primeasca o anumita doza de radiatie. DIAGNOcam este noninvaziv si va scuteste de iradiere inutila.

Acest aspect este cu atat mai util cand este vorba de femei insarcinate, copii, bolnavi de cancer sau persoane imobilizate. Un alt beneficiu important este dat de faptul ca dispozitivul se poate folosi in mod repetat, de cate ori este nevoie.

In plus, diagnosticul se face de catre medic in timp real, fara a fi nevoie de o vizita la radiologie urmata de un consult pentru interpretare/diagnostic.

Imaginile sunt de calitate superioara, usor de interpretat si permit o cunoastere a situatiei si un tratament mult mai exact.

Unele tipuri de leziuni si fisuri ce ar putea face obiectul chirurgiei dentare sunt imposibil de identificat fara DIAGNOcam.

De asemenea, cu acesta cariile proximale si ocluzale sunt mai usor de vazut, iar cariile secundare pot fi vazute sub stratul de compozit. Sunt identificare toate tipurile si marimile de carii dentare, de la cele incipiente la cele de la nivelul dentinei.

Pe scurt, putem spune ca DIAGNOcam ofera acces la o gama de informatii imposibil de obtinut altfel. Cu ajutorul acestui aparat pentru diagnosticul cariilor putem decide rapid si eficient asupra tratamentului de urmat.

Intreg procesul de diagnosticare devine rapid si placut pentru pacient.

DIAGNOcam deschide astfel calea spre stomatologia viitorului si faciliteaza programe de preventie si tratament complexe si eficiente. Dupa diagnosticul cariilor dentare prin acesta metoda va puteti salva dintii prin endodontie sub microscop, evitand extragerile.