Dr. Dragus-clinica stomatologica- Bucuresti

Albire dentara

Albire dentara – Estetica dentara  contribuie foarte mult la imbunatatirea aspectului fizic, iar culoarea dintilor este una dintre cele mai importante.

Studiile au aratat ca cel mai eficient tratament de albire si de lunga durata se obtine  in cabinetele stomatologice in cateva sedinte, urmate de prescrierea anumitor produse pentru acasa. Acestea au rolul de intretinere al rezultatului obtinut.

Albirea dentara profesionista vine in sprijinul dorintei de a avea un zambet frumos si fara implanturi dentare.

 

Albire dentare – Cine poate beneficia

 

Pentru a putea beneficia de rezultatele unui tratament de albire dentara, pacientul nu trebuie sa aiba carii.

Pentru o albire fara riscuri este nevoie de o diagnosticare cu DIAGNOcam, laserul care determina prezenta cariilor superficiale si/sau profunde, linii de fisura, dinti demineralizati. Doar cu acest aparat de ultima generatie se poate face un diagnostic complet si amanuntit al danturii. DIAGNOcam identifica leziunile provocate de carii  dentare deschise sau incipiente, pana la baza gingiei. Unele tipuri de leziuni si fisuri sunt imposibil de identificat fara acest aparat.

Albirea dentara poate fi facuta doar dupa tratarea cariilor pentru ca solutiile de albire folosite pot patrunde în zonele interioare ale dintelui. Nici cei cu boli gingivale sau parodontale nu pot beneficia de un astfel de tratament.

La albire nu pot apela nici cei cu coroane dentare sau care au fluoroza. Procedura poate fi riscanta si pentru cei cu sensibilitate dentara, medicul stomatolog urmand sa aleaga metoda de albire a dintilor cea mai putin riscanta.

Femeile insarcinate si cele care alapteaza sunt sfatuite sa amane o albire dentara pana cand orice risc este exclus.

 

Albire dentara – Este albirea dentara sigura?

 

Procedurile de albire dentara sunt sigure atata timp cat sunt efectuate sub supravegherea unui medic. Sensibilitatea dentara care poate aparea imediat dupa tratament nu este decat temporara, nu va afecta sanatatea dentara pe termen lung.

 

Albire dentara – Cum se face

 

Procesul de albire dentara cuprinde trei etape:

  • evaluarea culorii- care este in directa legatura cu anatomia interna a dintelui, transparenta, opalescenta, fluorescenta, metamerismul, cat si pozitia dintelui pe arcada;
  • coloratia initiala –studiile legate de culoarea dintilor naturali, ne arata ca acestia fac parte din patru grupe de culori, numerotate : A,B,C,D. Astfel, grupul A- are ca si culoare dominanta maro-rosiatic, grupul B- are ca si culoare dominanta galbenul, iar grupul C si D au ca si culoare dominanta griul;
  • etapa subiectiv –obiectiva care este in directa legatura cu anatomia ochiului si cu perceptia culorii.

Mentionam ca prognosticul albirii este mai bun pentru nuantele de galben-portocaliu si mai slab pentru nuantele de gri si albastru.

Este bine sa se realizeze poze  cu ajutorul scanarii intraorale inainte si dupa, pentru a se putea evalua exact cu cate nuante s-au deschis dintii.

Este important sa luati in consideratie faptul ca albirea functioneaza doar asupra dintilor naturali. Plombele, lucrarile protetice si ortodontice nu isi vor schimba culoarea.

 

Albire dentara – Albire dentara acasa sau profesionista

 

Multe persoane apeleaza la albire dentara la domiciliu, fara supraveghere medicala sau in urma unor interventii specifice chirurgiei dentare. Se pot folosi ingrediente chimice sau naturale, dar care nu au intodeauna rezultatele dorite. Eficienta acestora este minima si nu trebuie sa uitati ca ultilizarea excesiva a produselor de albire a dintilor pot afecta sanatatea dentara.

Albirea dentala profesionista este singura cu rezultate garantate si fara riscuri. Aceasta se face in cabinet sub supraveghere directa a medicului, cu o  concentratie de 40% de peroxid de hidrogen. Stomatologul va lua masuri pentru a va proteja gingiile, va aplica peroxidul, apoi va folosi aparatul cu led, care are rezultate si siguranta foarte bune. Aceasta procedura dureaza in jur de 45 de minute.

Albirea dintilor cu laser este cea mai eficienta albire, dureaza in jur de 20 de minute si se realizeaza fara durere.

Tratamentul de albire dentara profesionista nu afecteaza sanatatea danturii. Efectul este imediat, asa ca dupa o ora sau mai putin in scaunul dentistului veti iesi pe usa cu un zambet mai luminos.

 

Albire dentara – Cat tine o albire dentara?

 

Albirea dentara presupune deschiderea nuantei dintilor cu cateva tonuri, nu dantura de un alb stralucitor peste noapte. Rezultatul depinde de natura si gravitatea petelor, cele galbene fiind indepartate cel mai usor.

albire dentara poate dura 2-3 ani, dar depinde de modul in care va veti intretine dantura. Renuntarea la fumat este un factor important in mentinerea unor dinti cat mai albi.

De asemenea, trebuie sa limitati consumul de alimente si bauturi care pot pata dintii: cafeaua, ciocolata, vinul rosu, bauturi de tip cola, ceaiul negru, sfecla si fructele intens colorate. Aceste produse nu trebuie neaparat excluse, insa este important sa va spalati pe dinti cat mai repede dupa ingerarea lor. In astfel de cazuri clatirea cu apa este o masura minimala.

Igiena orala trebuie sa fie fara cusur. Tratamentul va trebui continuat acasa cu produse speciale pentru albire dentara recomandate de medicul stomatolog.

 

Albire dentara – Informatii suplimentare

 

Clinica noastra dentara dispune de aparatura moderna cum ar fi: microscop pentru afectiuni endodontice sau condilograf.

Galerie foto
  • ...