Dr. Dragus-clinica stomatologica- Bucuresti

Implanturi dentare

Implanturi dentare – Suntem specializati in implantologie dentara interdisciplinara, utilizand materiale de ultima generatie (implant dentar Straumann, Nobel- Biocare, Paltop, membrane Geistlich, Bio Oss, Bio Oss colagen, mucograft etc.) si dezvoltand tratamente specifice fiecarui pacient -lifting de sinus inchis sau deschis, aditii de os cu membrana de colagen (GBR), split de creasta osoasa, tehnica tunelizarii modificate pentru grefa de tesut conjunctiv  (GTR).

 

Implanturi dentare – Ce sunt implanturile dentare

 

Impactul pierderii unuia sau mai multor dinti este mai grav decat pare la prima vedere. Dincolo de efectul estetic si psihologic, este afectata masticatia si pot aparea diferite afectiuni in organism.

Prin implanturi dentare recream in os radacini artificiale, care vor prelua fortele masticatorii.

In timpul operatiei chirurgicale de implantare se introduce un dispozitiv din titan sau zirkoniu in osul maxilar sau mandibular pentru a recrea radacina.

Implanturile dentare in secolul XXI prezinta un design foarte avansat si o tratare a suprafetei externe a implantului complexa pentru a accelera oseointegrarea.

De asemenea, trebuie subliniat ca unele implanturi dentare au garantie pe viata.

 

Implanturi dentare – Avantaje

 

Implantul dentar este singura solutie prin care va este practic reconstruita dantura. Nu este doar varianta cea mai buna din punct de vedere estetic, ci si cea cu cele mai mari avantaje din punct de vedere al functionalitatii.

Astfel, protezele detasabile pot crea multiple probleme – disconfort si inflamatie, baza de protezare slaba, dificultati de masticatie si/sau vorbire, proteza care cade sau aluneca.

Doar implanturile dentare functioneaza la fel ca dintii dvs naturali. Veti putea manca orice si veti putea zambi din nou din toata inima. Totodata, veti evita pierderile de masa osoasa ale maxilarului. Fizionomia dvs nu va avea de suferit, dimpotriva, veti pastra aspectul tineresc al chipului. Nici dintii din vecinatate nu vor avea de suferit. In cazul protezelor este nevoie de slefuirea dintilor invecinati, ajungandu-se la deteriorarea acestora, ceea ce nu se intampla in caz de implanturi dentare.

Un alt avantaj major este dat de fiabilitatea implanturilor. Doar optand pentru implanturi puteti fi siguri ca nu va mai fi nevoie de interventii si cheltuieli ulterioare.

 

Implanturi dentare – Pasi premergatori

 

Pentru a putea implanta ideal unul sau mai multe implanturi dentare, avem nevoie de o investigatie condilografica sau radilogica de tip CBCT si de un ghid chirurgical cu ajutorul caruia fixam intraoperator ideal din punct de vedere mecanic si estetic implanturile in axul osului.

Inainte de implantare, pacientii trebuie sa faca un exudat (IL-1A, IL-1B) si analize ale sangelui (INR, glicemie, etc.).

Pentru a efectua o operatie de implantare, trebuie sa avem suficienta masa osoasa (latimea si inaltimea osului). Daca sunteti la limita cu grosimea osului, se poate face aditie de os cu membrana de colagen (GBR) sau grefa osoasa cu os autogen sau autoloc.

 

Implanturi dentare – Ce presupune interventia chirurgicala. Riscuri

 

Implantul dentar presupune o interventie  de chirurgie dentara sub anestezie locala,  invaziva care implica anumite riscuri, in special la fumatori. Predictibilitatea implantarii la pacientii fumatori scade direct proportional cu numarul de tigari fumate zilnic.

Daca pacientul este sanatos clinic, atunci riscurile postoperatorii sunt minime.

Materialul din care este realizat implantul este biocompatibil si nu provoaca alergii.

 

Implanturi dentare – Ce se intampla dupa operatie

 

In prima etapa se face inserarea implantului in os, iar la  7 zile se indeparteaza firele de sutura. In urmatoarele 6 luni are loc acomodarea implantului cu osul (oseointegrare), dupa care acesta este  acoperit cu o capa de vindecare. Capa de vindecare este prezenta in cavitatea bucala pana este gata lucrarea protetica definitiva.

 

Implanturi dentare – Tehnici de ultima generatie

 

Clinica Dr. Dragus va ofera solutii de implantare de ultima ora. Este vorba de materialele si tehnicile cele mai performante pe plan mondial la capitolul implanturi dentare.

Implanturile Straumann (Elvetia) – cu o rata de succes impresionanta, intre 97 si 100% si cu o perioada de vindecare redusa de la cateva luni la aproximativ 6 saptamani. Acestea se diferentiaza prin suprafata tratata de tip SLA – moderat rugoasa ceea ce duce la o mai buna integrare.

Implanturi dentare Nobel-Biocare (Suedia) – este una dintre cele mai ”titrate” solutii de implantologie la nivel mondial, compania oferind garantie internationala pe viata pentru lucrare. Interventia este fara durere, cu o perioada scurta de recuperare. Conceptul All-on-4® este considerat cea mai buna optiune disponibila pe piata care permite reabilitarea full-arch pe un numar redus de implanturi dentare.

Sistemul de implant Paltop (SUA) – este conceput pentru a face posibile implanturi dentare de inalt nivel estetic, cu o interventie simpla si cu riscuri minime. De asemenea, procesul de vindecare este accelerat si face posibila in unele cazuri plasarea aproape imediata a coroanei.

Membranele Geistlich – membrane de colagen numarul 1 în lume, utilizate pentru regenerarea tesuturilor orale.  Regenerarea osoasa devine mult mai facila datorita proprietatilor deosebite de vindecare a plagii. Geistlich Bio-Oss este cel mai utilizat substituent osos natural din industria stomatologica regenerativa. Varianta cu 10% colagen asigura maleabilitate si usurinta in aplicare.

 

Implanturi dentare – Tipuri de lucrari protetice pe implanturi

 

Lucrarile protetice pe implanturi sunt de doua tipuri:

-lucrari pe implanturi dentare cimentate pe bonturile protetice, metalice sau de zirconiu

-lucrari pe implanturi dentare insurubate.

In functie de situatia clinica, medicul dentist implantolog alege una din aceste variante de protezare (cimentare sau insurubare).

 

Implanturi dentare – Recomandari importante

 

Foarte importante sunt  indicatiile si recomandarile primite din partea medicului pentru siguranta in caz de implanturi dentare: igiena zilnica , vizita periodica la medic si igienizarile profesionale.

Implanturile nu se cariaza, dar trebuie sa mentineti o igiena stricta, intrucat placa dentara se acumuleaza in jurul implantului. De aceea este necesar sa va prezentati periodic la control, ca si pentru periaj profesionist si detartraj.

 

Implanturi dentare – Amprentarea campului protetic

 

Amprentarea campului protetic pe implanturi dentare este mult diferita de amprentarea dintilor naturali.

Materialul ideal pentru amprenta pe implanturi este polieterul sau scanarea intraorala.

Ne puteti gasi pe internet cu urmatoarle cuvinte: „implanturi dentare pareri„, „implant dentar costuri„, „implanturi dentare romania„, „implanturi dentare preturi„.

Alte cautari: „implant dentar riscuri„, „implant dentar intr-o zi” sau „implant dentar bucuresti„, „implant dentar rapid„, ori „implant dentar avantaje si dezavantaje„, „implant dentar din zirconiu„, „implant dentar durata„.

Sau „cat costa 4 implanturi dentare„, „efecte implanturi dentare„, „implanturi dentare cu zirconiu„, „implanturi dentare de calitate„, „implanturi dentare de ultima generatie„.

Galerie foto
  • ...