Paflora Impex - Servicii ignifugare, termoprotectie si produse PSI Bucuresti

Stingatoare, hidranti, bila extinctoare

Stingatoare, hidranti

In domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, compania Paflora ofera SERVICII dupa cum urmeaza:- verificare, reincarcare, reparare si vanzare de stingatoare de incendiu;- Intretinere instalatii de limitare si stingere a incendiilor (hidranti)

Stingatoare

Toate echipamentele de stingere a incendiilor, inclusiv stingatoarele de incendiu, trebuie sa fie inspectate periodic si sa primeasca întretinere de rutina în mod regulat pentru a se asigura ca functioneaza corect.

Stingatoarele de incendiu trebuiesc verificate, reincarcate si reparate de personal autorizat, cel putin o data pe an, conform Ordinlului MAI Nr. 138/2015 din 23 octombrie 2015, pentru aprobarea NORMELOR TEHNICE privind utilizarea, verificarea, reîncarcarea, repararea si scoaterea din uz a stingatoarelor de incendiu.

Alegerea tipurilor de stingatoare de incendiu este determinata, în principal, de riscul de incendiu identificat, natura materialelor combustibile, importanta si valoarea zonelor protejate, posibilitatile de propagare a incendiului, compatibilitatea agentului de stingere cu clasele de incendiu.

Dupa agentul de stingere, stingatoarele de incendiu se clasifica dupa cum urmeaza:a) pe baza de apa, incluzând spumele si solutia chimica apoasa;b) cu pulbere;c) cu dioxid de carbon;d) cu halon;e) cu agent curat.

Reîncarcarea stingatoarelor de incendiu se efectueaza:a) dupa fiecare utilizare;b) la expirarea perioadei de valabilitate acordate de producatorul stingatorului de incendiu;c) la cel mult 3 ani de la ultima reîncarcare;d) ori de câte ori se constata scaderea masei încarcaturii sub toleranta de umplere precizata în standardele aplicabile pentru stingatoarele de incendiu cu CO2, halon sau agent curat.

Hidranti

Efectuarea lucrarilor cuprinse în graficul de verificare, reparatii curente si mentenanta se realizeaza de catre beneficiar, în conditiile pct. 27.8, prin persoane fizice sau juridice autorizate potrivit prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apararea împotriva incendiilor.

Verificarea si mentenanta functionarii instalatiei sub presiune se efectueaza cel putin semestrial pentru a se constata daca:a) nu sunt scurgeri, deformari, distrugeri si crapaturi pe întreaga lungime a furtunului; în cazul unui semn de defect, furtunul se înlocuieste imediat cu un alt furtun încercat la presiunea de lucru maxima;b) dispozitivele de fixare sunt solide si nedeteriorate;c) debitul de apa este continuu si suficient (se recomanda utilizarea unui debitmetru si a unui manometru);d) sistemul de derulare functioneaza usor;e) teava functioneaza corespunzator.

Galerie foto
  • ...