Esthetic Dental Empire - Clinica stomatologica Bucuresti

Implantul dentar

Este o metoda excelenta pentru inlocuirea unui dinte absent sau nerecuperabil. Putem obtine in acest fel un inlocuitor al dintelui care arata si se comporta ca un dinte natural. Implantul dentar reprezinta o alternativa mult mai comoda si estetica la puntile sau  protezele dentare. Implantul dentar inserat cu ajutorul ghidului chirugical este pus in pozitia optima, previne posibilile complicatii si minimizeaza stresul operator. De asemenea, se obtine un aspect estetic superior, restaurarea coronara putandu-se efectua in aceeasi sedinta.

Implantul dentar este o structura de titan care inlocuieste radacina unui dinte care lipseste de pe arcada. Peste implantul dentar se pune o coroana dentara care arata ca un dinte natural. Marele avantaj al implantului dentar il reprezinta faptul ca nu afectam dintii invecinati ca in cazul realizarii unei punti dentare, fiind astfel mai estetic si mai usor de igienizat. Datorita faptului ca implantul dentar este fabricat din titan, el este biocomatibil si nu da reactii alergice astfel incat organismul nu reactioneza negativ la acesta. Implantul dentar se insereaza in osul maxilar sau mandibular si apoi se asteapta o perioada de 4 – 6 luni astfel incat organismul sa se vindece si sa depuna os intre spirele implantului pentru a realiza osteointegrarea. Dupa perioada de 4-6 luni se poate realiza lucrarea definitiva pe implant, coroana finala avand culoarea si forma dintilor naturali, astfel incat ea este nedectata fata de un dinte natural in cavitatatea bucala. Daca se intretine si se igienizeaza corespunzator, implantul dentar are rata de succes foarte mare ( 90-95%)

Operatia de inserare a implantului se face sub anestezie locala, nu este dureroasa si nici nu creeaza un disconfort dupa ce anestezia dispare. Durata operatiei de inserare a unui implant dentar este de 45-60 minute. Daca exista sensibilitate post operatorie, puteti lua un antiinflamator sau antialgic uzual.

In cadrul consultatiei initiale echipa Esthetic Dental Empire va poate spune daca implantul dentar este recomandat pentru situatia voastra si  va poate oferi un deviz estimativ.

In anumite cazuri exista posibilitatea ca in aceeasi sedinta cu inserarea implantului dentar sa poata fi pusa si o coroana provizorie astfel incat sa puteti pleca din cabinet cu dinti in locul spatiilor pe care le aveti de la extractiile anterioare. Acest lucru este posibil datorita faptului ca lucram cu tehnologii si materiale de ultima generatie care ne permit acest lucru.  Aceasta procedura poate fi efectuata pentru un singur dinte sau mai multi dinti in aceeasi sedinta.

Galerie foto
  • ...