Esthetic Dental Empire - Clinica stomatologica Bucuresti

Chirurgie Dentara

Extractia molarilor de minte este necesara atunci cand:

  • Molarii de minte nu au loc sa erupa pe arcada dentara
  • Eruptia molarilor de minte este blocata de dintii vecini sau de structurile anatomice invecinate
  • Molarii de minte pot sa cauzeze leziuni are oaselor sau dintii adiacenti
  • Unii molari pot erupe in pozitii care sunt complet diferite fata de dintii vecini sau pot duce la inghesuirea dintilor adiacenti
  • Molari de minte erupti partiali au deasupra lor gingie care se poate inflama sau infecta producand dureri

Chiar daca molarii de minte nu erup pe arcada, ei pot sa nu fi extrasi daca se determina la un consult de specialitate ca nu creeaza probleme. Nu toata lumea are toti molarii de minte prezenti. Uneori exista unul sau doi molari de minte. Doar molarii de minte care sunt cariati sau cauzeaza probleme trebuie extrasi.

Chirurgie endodontica 

Exista situatii in care retratamentul endodontic nu este in masura sa va salveze dintele si atunci se impune chirurgia endodontica. Aceasta poate fi folosita pentru a localiza mici canale radiculare sau fracturi care nu au reusit sa fie identificate pe radiografiile dentare sau in timpul tratamentelor anterioare. Pentru a realiza interventii chirurgicale endodontice cu grad mare de succes, minim invazive si rapide folosim tehnologie de varf ca de exemplu microscop oprator, instrumentar special de micro-chirurgie etc.

Cea mai comuna interventie de chirurgie endodontica este reprezentata de rezectia apicala. Aceasta interventie presupune indepartarea varfului radacinii dintelui. Rezectia apicala se face atunci cand infectia de la varful dintelui persista in ciuda efectuarii retratamentului endodontic sau atunci cand nu reusim sa ajungem pana la varful dintelui in timpul retratamentului endodontic. Dupa rezectia apicala discomfortul pacientului este in general minor, acesta putand sa isi reia activitatile uzuale in ziua urmatoare efectuarii interventiei chirurgicale.

Implant cu ghid chirurgical
Implantul dentar este o metoda excelenta pentru inlocuirea unui dinte absent sau nerecuperabil. Putem obtine in acest fel un inlocuitor al dintelui care arata si se comporta ca un dinte natural. Implantul dentar reprezinta o alternativa mult mai comoda si estetica la puntile sau  protezele dentare. Implantul dentar inserat cu ajutorul ghidului chirugical este pus in pozitia optima, previne posibilile complicatii si minimizeaza stresul operator.

De asemenea, se obtine un aspect estetic superior, restaurarea coronara putandu-se efectua in aceeasi sedinta.

Galerie foto
  • ...