Technomaster - Usi industriale, usi de garaj, automatizari porti, Bucuresti

Control acces

Control acces – supravegherea personalului in interiorul unui obiectiv, permite securizarea unor zone predefinite si urmarirea miscarii personalului.

   Un sistem de control acces elimina probabilitatea de a avea paznici corupti si erorile umane cauzate de activitatile paznicilor. De asemenea, un sistem de control acces poate oferi si solutii de pontaj iar salariile angajatilor pot fi calculate in functie de timpul efectiv petrecut la locul de munca.

   Un sistem de control acces este compus din:

  • centrala de control acces (sau controller) –  este echipamentul central la care se conecteaza toate echipamentele din teren, gestioneaza informatiile provenite de la cititoare si comanda elementele de blocare mecanica
  • cititoare (de cartele, biometrice, de coduri de bare etc.) – sunt elementele din teren care sunt accesate de utilizatori pentru a fi verificati, fiind la randul lor de doua feluri: cititoare de cartele de proximitate si biometrice.

 

   Cititoare de cartele de proximitate sunt cele mai folosite cititoare de acces folosite in acest moment. Cititorul de proximitate are in componenta sa o antena si o unitate de control care transforma semnalele primite de la cartela de proximitate in protocolul specific de comunicatie.  Cititoarele de proximitate sunt usor de folosit, la utilizare fiind necesara doar apropierea cartelei. Asigura o viteza mare de transfer a datelor catre controller, dar pot fi usor pacalite de catre un utilizator care a sustras o cartela valida.

   Cititoare biometrice (amprenta, geometria mainii, recunoasterea fetei, recunoasterea irisului etc.)  recunosc caracteristicile biologice unice ale utilizatorilor. Acestea nu pot fi pacalite de persoanele neautorizate (cum se poate intampla prin aflarea unui cod sau gasirea unei cartele de proximitate), dar costuri de implementare sunt mari fata de celelalte tehnologii.

Galerie foto
  • ...