Confident - Scoala detectivi particulari Bucuresti

Curs Evaluator de Risc la Securitatea Fizica

 Durata cursului:120 de ore din care: 59 ore pregatire teoretica si 61 de ore pregatire practica. Programul se desfasoara in sala de curs de la sediul societatii: Centrul Incubator de Afaceri CIAf, Sos. Oltenitei, Nr. 225A, Sector 4, Bucuresti.
Pregatirea teoretica/Suportul de curs respecta structura programei de pregatire impusa de catre standardul ocupational
Pregatirea practica se va desfasura sub coordonarea unui formator, va consta in aplicarea cunostintelor asimilate la studiul unui obiectiv, stabilit la inceputul perioadei de practica, si se va finaliza prin elaborarea „Raportului de evaluare si tratare a riscului” pentru obiectivul respectiv.

II. Adresabilitate curs:Ocupatia Evaluator de risc la securitatea fizica (ERSF) este practicata in cadrul definit de Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor, H.G. nr. 301/2012 privind aprobarea Normelor Metodologice de aplicare a Legii 333/2003 si Instructiunile ministrului afacerilor interne nr. 9/2013 privind efectuarea analizelor de risc la securitatea fizica a unitatilor ce fac obiectul Legii 333/2003.coperta suport curs Evaluator de risc

III. Grupul tinta: Evaluatorii de risc la securitatea fizica isi pot exercita ocupatia/desfasura activitatea ca angajati ai unor entitati juridice (in cadrul unor institutii publice sau private) sau chiar independent ca persoane fizice autorizate, avand ca obiect de activitate evidentierea si evaluarea riscurilor determinate de factorii de amenintare si vulnerabilitatile care pot pune in pericol viata, integritatea corporala sau libertatea persoanei ori pot aduce prejudicii valorilor detinute de unitati, analiza situatiei obiectivelor din punctul de vedere al asigurarii securitatii fizice, si propunerea de masuri concrete de tratare a acestuia in vederea incadrarii riscurilor in limite permise.

ATENTIE !
Persoanele abilitate prin interviul sustinut la I.G.P.R., in calitate de evaluator de risc la securitate fizica, si înscrise in R.N.E.R.S.F., pot desfasura activitati in domeniu numai pana la data de 31.12.2014. Dupa aceasta data, in registru se mentin/inscriu numai persoanele care au dobandit competente pentru ocupatia “evaluator de risc la securitatea fizica” prin absolvirea unui program de formare profesionala (curs) organizat pe baza standardului ocupational de un furnizor autorizat de Autoritatea Nationala de Calificari.

IV. Nivelul de studii minim necesar:
1. Invatamant superior cu diploma de licenta;
2. Certificat de absolvire a unui curs de formare profesionala sau de competenta profesionala cu recunoastere nationala, pentru cel putin una din ocupatiile specifice domeniului securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor: 121305 – Sef obiectiv servicii de securitate, 121306 – Manager de securitate, 215119 – Proiectant sisteme de securitate, 215222 – Inginer sisteme de securitate, 242113 – Consultant de securitate, 352130 – Tehnician sisteme de detectie, supraveghere video, control acces, 541405 – Sef formatie de paza si ordine, 541410 – Inspector de securitate, sau au documente eliberate de institutii din sistemul de aparare nationala care sa ateste ca au absolvit cursuri specifice securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor desfasurate in unitatile proprii de invatamant.

V. Conditii de acces la programul de educatie si formare profesionala:
Pentru ca o persoana sa urmeze cursul de evaluator de risc la securitatea fizica trebuie sa indeplineasca, cumulativ, urmatoarele cerinte speciale:
-sa fie apta din punct de vedere medical si psihologic;
-sa nu fie inscrisa cu antecedente penale pentru infractiuni savarsite cu intentie;
-sa aiba experienta practica de minim 3 ani, dobandita dupa intrarea in vigoare a Legii nr. 333/2003, in domeniul organizarii, planificarii, pregatirii, executarii sau exercitarii controlului masurilor de paza si protectie in formele prevazute de legea pazei;
Dovada experientei se face cu adeverinte in original, eliberate de angajatori sau I.T.M., care atesta perioadele de activitate si functia detinuta in cadrul societatilor specializate in domeniul pazei si/sau a sistemelor de alarmare impotriva efractiei, a institutiilor care desfasoara activitati de ordine publica si siguranta nationala sau in structurile de securitate proprii unitatilor economice.
-sa detina competente si sa posede cunostinte in toate domeniile pentru ocupatiile specifice domeniului securitatii obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectiei persoanelor, in domeniul securitatii mecano-fizice, sistemelor de securitate la efractie, monitorizarea sistemelor de alarmare, serviciilor de paza si managementul de securitate.
Pentru cunostintele pentru care nu poate face dovada existentei lor printr-un program de formare sau o certificare de competente cu recunoastere nationala se va sustine, la inceputul cursului, un test de evaluare, aplicat de furnizor prealabil inceperii cursului. Testul va fi structurat distinct, pe fiecare domeniu mentionat, iar in situatia detinerii unora dintre competente evaluarea se va realiza doar pentru celelalte domenii.

VI. Potrivit Standardului ocupational pentru educatie si formare profesionala competentele si deprinderile necesare a fi dobandite de evaluatorul de risc la securitatea fizica sunt urmatoarele:
-Aplicarea procedurilor de calitate in procesul de evaluare;
-Comunicarea in domeniul riscului;
-Documentarea in vederea realizarii evaluarii de risc la securitatea fizica a obiectivului;
-Stabilirea contextului de evaluare a riscurilor la securitatea fizica a obiectivului;
-Identificarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului;
-Analiza riscurilor la securitatea fizica a obiectivului;
-Estimarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului;
-Tratarea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului;
-Monitorizarea si revizuirea riscurilor la securitatea fizica a obiectivului.
VII. Responsabilitatile/competentele evaluatorului de risc la securitatea fizica:
• documentarea privind categoria obiectivului de evaluat si stabilirea surselor de date pentru caracterizarea sa din punctul de vedere al securitatii fizice;
• stabilirea contextului intern si extern in care se situeaza obiectivul, cu accent pe factorii perturbatori, care pot pune in pericol viata, integritatea corporala sau libertatea persoanei ori pot aduce prejudicii valorilor detinute de unitate;
• identificarea riscurilor la securitatea fizica, in raport de vulnerabilitatile existente in obiectiv;
• analiza riscurilor la securitatea fizica, pe baza aplicarii unor metode de evaluare adecvate, accentuind pe evaluarea scenariilor plauzibile;
• estimarea (in raport cu criteriile de acceptabilitate) valorilor de risc si alegerea strategiei de risc corelata cu valoarea calculata a riscului;
• recomandarea masurilor de tratare a riscului in vederea incadrarii nivelului de risc in limitele acceptabile, prin mijloace tehnice, de paza si interventie si procedurale;
• redactarea Raportului de evaluare si tratare a riscului, relativ la securitatea fizica a obiectivului;
• asigurarea monitorizarii si revizuirii valorii de risc initial determinate, prin urmarirea in timp a efectelor masurilor propuse, in conformitate cu cerintele de calitate specifice activitatii prestate.

Galerie foto
  • ...