Ranada Construct - Constructii, renovari si consolidari case, Bucuresti

Consolidari case

Ce inseamna o consolidare casa si cat costa aceastaPretul consolidarii unei case porneste de la 230 Euro/mp (materiale + manopera)

Cladirile mai vechi au in general structura de rezistenta realizata din zidarie portanta (zidaria este intarita cu “samburi” sau stalpisori, centuri si plansee din beton armat). In cazul acestor tipuri de constructii fortele gravitationale si seismice sunt preluate de peretii acesteia, astfel ca in timp pot sa apara diverse avarii, de la fisuri, crapaturi pana la strivirea peretilor de aceea este nevoie de o consolidare. Cea mai frecventa rezolvare pentru astfel de probleme ar fi consolidarea peretelui avariat prin imbracarea acestuia intr-o camasa din beton armat pe una sau ambele fete. In cazul unor cladiri cu importanta istorica aceasta metoda de consolidare nu este recomandata deoarece trebuie pastrata forma, dimensiunea si materialele folosite in constructia originala. O consolidare la o casa sau o cladire istorica presupune refacerea zidului crapat, injectarea fisurilor, introducerea de mortar in perete.

 

Etapele de realizare pentru o consolidare casa / cladire

Poate ca multi se intreaba ce presupune o “consolidare casa“, acest lucru difera de la o cladire la alta in functie de vechime, de gradul de deteriorare al acesteia, de materialele din care a fost construita si de forma finala pe care doriti sa o obtineti.Pentru a consolida o casa sau o cladire veche, aceasta va trebui evaluata de experitii nostri pentru a stabili cu exactitate problemele si cea mai buna metoda de rezolvare a acestora, dupa care se incepe executarea lucrarii pe etape. Spre exemplu daca este vorba de o consolidare casa si se realizeaza prin camasuirea peretilor avariati, atunci vor trebui respectati urmatorii pasi:

  • se indeparteaza tencuiala veche de pe perete
  • daca exista caramizi degradate se vor inlocui cu altele noi
  • in functie de dimensiunea lor, fisurile se pot umple cu pasta de ciment
  • se curata foarte bine zona cu peria si prin suflare cu aer
  • se realizeaza armarea peretelui prin fixarea unei plase metalice
  • se tencuieste peretele cu beton sau mortar
  • Daca este vorba de o cladire cu valoare istorica la care doriti sa pastrati forma si materialele originale, consolidarea se face prin indepartarea caramizilor din zona avariata, curatarea lacasului cu peria si cu jet de aer, realizarea unor incizii metalice sau aplicarea unor stuturi, zidirea cu caramizi asemanatoare cu cele originale.

    Galerie foto
    • ...