Paul Dumbravanu - Cabinet De Avocat Bucuresti

Litigii chirias-proprietar

...
Litigii chirias-proprietar

Reprezentarea proprietarilor

Proprietarii cauta sa fie reprezentati legal intr-o disputa cu chiriasii iar procedurile de evacuare au nevoie de un avocat cu experienta , bun cunoscator al legistlatiei cu privire la inchirieri. Proprietarii au drepturi substantiale si avantaje procedurale. La firma de avocatura Paul Dumbravanu, cunoastem incercarile dificile la care sunt supusi proprietarii in fata unor chestiuni juridice si ii reprezentam intr-un mod eficace si rentabil. Vom apara cu strasnicie dreptul proprietarilor si ii vom sustine in demersurile legale privind protejarea proprietatilor imobiliare.

Litigiile vor fi administrate eficient si la un pret corect, intr-o maniera directa. Redactarea notificarilor de evacuare a chiriasilor se fac cu toata responsabilitatea, deoarece cea mai mica eroare poate conduce la intarzieri si la probleme in justitie. O cerere de evacuare gresit formulata poate duce la un litigiu costisitor.

Reprezentare juridica si consiliere de specialitate

Litigiile dintre proprietari si chiriasi sunt deseori intense. Greselile pot fi costisitoare si pot conduce la reluarea litigiilor. Proprietarii sunt consiliati sa nu se reprezinte singuri ci sa beneficieze de o reprezentare legala a unui avocat cu multa experienta in domeniu. Este necesara o abordare profesionista pentru a face fata unor probleme juridice cu chiriasii. Pentru mai multe informatii sau pentru programarea unei intrevederi cu un avocat specializat in litigii intre chiriasi si proprietari, va rugam sa ne contactati.

Respectarea legilor si a drepturilor chiriasilor

Pentru un proprietar, initierea unei actiuni de evacuare a chiriasilor si redobandirea proprietatii, este un demers legal complicat, iar in aceasta situatie trebuie tinut cont de prevederile legale si de drepturile si obligatiile chiriasilor.

Evaluarea chiriasilor este cel mai inspirat demers

Evaluarea chiriasilor este cel mai inspirat demers pe care il puteti face in decursul experientei de management a proprietatii, pentru eliminarea grijilor si pentru protejarea investitiei dumneavoastra. Exista anumite calitati pe care ar trebui sa le cautati, calitati care indica de obicei chiriasii de calitate , precum si cei care v-ar putea cauza neplaceri pe parcurs.

Pentru un business in imobiliare bine condus, toti proprietarii ar trebui sa creeze proceduri solide pentru pre-monitorizarea, evaluarea si aprobarea potentialilor doritori de inchiriere.

Ce reprezinta evaluarea chiriasilor?

Cand vorbim despre evaluarea chiriasilor, la ce anume ne referim mai exact?

Evlauarea chiriasilor este o metoda de investigare a istoricului potentialilor chiriasi si descoperirea lor asa cum sunt cu adevarat. Evaluarea chiriasilor inseamna ca verificati informatiile pe care vi le-au pus la dispozitie sa analizati informatii externe si apoi sa ajungeti la o estimare rezonabila a tipului de chiriasi ce se preconizeaza fi. Spun estimare rezonabila, deoarece nu exista metode infailibile pentru a sti exact calitatile viitorului chirias. Ca proprietari, este obligatia noastra de a analiza in profunzimesi de a alege cel mai potrivit chirias pentru inchiriere.7 calitati ale unui chirias excelent

Asa cum am mentionat mai devreme, nu exista garantii pentru viitorul unui posibil chirias. Cu toate acestea , exista cativa parametrii care va pot ajuta sa decideti ce fel de chirias va fi. Pentru a va usura viata, trebuie sa alegeti sa inchiriati proprietatea dumneavoastra numai catre cel mai bun chirias posibil. In cele ce urmeaza aveti o lista cu 7 trasaturi specifice unui bun chirias:

Simbolul banilor – Abilitatea de a isi permite plata chiriei

Prima si cea mai importanta calitate a unui bun chirias este puterea acestuia de a plati lunar chiria. Fara o plata corecta, veti fi fortat sa evacuati chiriasul si veti pierde sume bune pe taxe, luni fara chirie, alte daune. Majoritatea proprietarilor solicita ca cel care inchiriaza sa castige cel putin triplu valoarea chiriei lunare, din jobul lor oficial( ce rezulta din documente). Mare parte a chiriasilor tind sa creada ca isi permit o chirie mai mare, asa ca este de datoria proprietarului sa stabileasca regulile. De obicei, de trei ori valoarea chiriei lunare este un venit suficient.

Simbolul platii la timp

In timp ce anumiti proprietari vad chiria ca un simplu beneficiu, iar o penalizare ca urmare a intarzierii la plata, ca un bonus, un chirias care plateste cu intarziere este foarte posibil sa intrerupa total plata chiriei. Stresul creat de intarzierea la plata nu este o experienta placuta si poate fi evitata doar daca inchiriati la persoane cu un istoric solid de plati la termen.

Simbolul venitului stabil

In timp ce un chirias poate fi in stare sa plateasca chiria acum, la termen, abilitatea sa de a plati in viitor este determinata de situatia sa profesionala. Daca chiriasul este tipul de om care schimba joburile des sau are perioade lungi de somaj, atunci va veti gasi in situatia unor perioade de chirie neplatita.

Simbolul maturii – Capacitatea de a mentine curatenia, abilitati casnice

Nici un chirias nu sta la nesfarsit si atunci cand pleaca, va doriti sa primiti inapoi proprietatea in stare buna. Este de aceea important ca locatarii sa acorde importanta unei vieti in ordine si curatenie. Ei trebuie sa mentina proprietatea dumneavoastra cel putin in starea in care au primit-o.

Simbolul pastilei – aversiune fata de droguri crime, activitati ilegale

Nu mai este nimic de adaugat, e de la sine inteles ca daca aveti chiriasi iplicati in activitati ilegale va vor cauza neplaceri, stres si pierderiSimbolul stresului – ce stres va va crea acest chirias?

Calitatea ultima pe care trebuie s-o aiba un chirias bun este ceea ce numesc eu „stres zero”, adica fara probleme pentru dumneavoastra, ca proprietar. Unii chiriasi pot fi foarte solicitanti, cerandu-va timp si atentie.

Acest ghid final este destinat sa va ajute sa gasiti informatiile necesare si de a selecta chiriasul care se apropie cel mai mult de profilul chiriasului ideal, avand cat mai multe din cele 7 calitati. Evident niciun chirias nu va fi 100% perfect, deci va fi alegerea dumneavoastra si va depinde mult de nevelul de implicare si de locatia unde se afla proprietatea dumneavoastra. Daca sunt greu de gasit chiriasi, poate fi preferabil sa inchiriati unuia mai putin „perfect” decat sa va ramana proprietatea vacanta. Daca aveti de unde alege chiriasi, atunci va puteti permite sa fiti mai selectiv.

Stabilirea criteriilor minimale

Unul dintre cei mai importanti pasi in evaluarea chiriasilor si gasirea celui mai bun, este sa va stabiliti o lista de criterii minimale de indeplinit, pentru proprietatea dumneavoastra. Lista acestor criterii minime trebuie sa fie comunicata potentialilor chiriasi, la telefon, sa fie mentionat in anuntul de inchiriere si chiar explicata direct celor care nu se califica.

Venit de trei ori mai mare ca valoarea chiriei

Chiriasii rareori stiu cat de mult isi pot permite. Dandu-le un venit minim solicitat, puteti sorta cei care isi permit o chirie de cei care nu pot. O astfel de departajare prin prisma veniturilor este folosita de multi ani de catre proprietari si nu doar de ei…de banci si alte institutii financiare.

Chiriasii trebuie sa aiba referinte bune

Referintele de la proprietarii anteriori sunt cel mai bun indicator pentru felul in care chiriasul se va comporta cu dumneavoastra. O referinta negativa de la un proprietar anterior trebuie sa fie un semnal de alarma. De asemenea, referinte rele de la prieteni, rude sau cunostiinte, sunt de luat in seama.

Fara evacuari

Un chirias recent evacuat nu este bun de luat in calcul ca potential chirias. Inteleg ca oamenii se pot schimba, dar nu imi asum vreun risc.

 

Ganditi-va la procesul de monitorizare ca la un filtru, ca acela pe care il folositi cand puneti ulei la motor. La fiecare pas al procesului de monitorizare, se ingusteaza bazinul aplicantilor pana cand raman cativa sau chiar unul singur potrivit. Pre-monitorizarea este cea mai ingusta parte a procesului de selectie si va va ajuta sa ii sortati pe cei care nu se califica.