Petirivet - Frizerie canina si felina la domiciliul clientului in Bucuresti si Ilfov

Ingrijirea dintilor

Toaleta bucala a animalului dumneavoastra ii poate prelungi durata de viata cu 5 ani. Este un procedeu extrem de important de care depinde sanatatea lui pe termen lung. Cainii au rareori carii, dar chiar si asa ei au nevoie de ingrijire dentara, ca si omenii, cainii pot suferi de afectarea gingiilor provocata de acumularile de tartru pe dintii care nu au fost spalati in mod regulat. Infectia cronica a gingiilor se poate raspindi si la alte organe, si ar putea avea ca rezultat afectarea cordului sau a rinichilor.

Daca aveti un caine adult ar fi cel mai bine sa incepeti cu o curatare profesionala la medicul veterinar, care in general face aceasta operatiune cu cainele sub anestezie. Daca aveti un pui, cumparati o periuta moale si pasta de dinti speciala pentru caine, astfel acestuia ii va fi mult mai usor  mai tarziu, tolerand astfel cu usurinta procedura. Cosmeticianul ofera serviciul de igiena dentara ca serviciu suplimentar, dar aceasta ar trebui facuta zilnic acasa.

Periajul danturii este foarte neplacut pentru caine, mai ales daca are gingiile sensibile sau inflamate. Pentru ca experienta sa fie cat mai putin traumatizanta, ai la indemana o alternativa la periaj, si anume curatarea manuala a danturii. Ai nevoie de comprese sterile (pe care le gasesti la orice farmacie) si apa calduta cu putina sare (solutia pe care o obtii prin amestecarea unei lingurite de sare cu 500 ml de apa este similara cu serul fiziologic, deci neiritanta si compatibila cu tesutul sensibil al gingiilor cainelui). Pentru curatarea propriu-zisa a dintilor, iti vei infasura cateva comprese inmuiate in solutia de sare in jurul degetului aratator (daca ai unghii lungi, foloseste mai multe comprese) si vei curata astfel dintii cainelui.

Galerie foto
  • ...