Petirivet - Frizerie canina si felina la domiciliul clientului in Bucuresti si Ilfov

Curatarea urechilor

Cu cat ma devreme, cu atat mai bine. Trebuie din timp sa va obisnuiti cainele cu aceasta procedura. Pentru inceput folositi un tampon de vata sau servetel moale umezit intr-o solutie de urechi pentru caine, inlaturand ceara in exces si mizeria. Putina ceara de culoarea mierii este normala, dar o descarcare inchisa la culoare sau pezenta unei materii galbene sau verzi poate indica o infectie sau raie auriculara, fiind nevoie de o vizita la medicul veterinar. Verificati daca exista un miros neplacut, roseata sau inflamatie.

Un caine care isi scutura capul, incearca sa se scarpine cu labele sau isi pierde echilibrul, s-ar putea sa incerce sa va spuna ca are o otita.

Cainii cu urechi lasate, cum ar fi cocher si basset houndul, sunt in special susceptibili la infectiile bacteriene si fungice, care pot rezulta de la mucegaiurile sau ciupercile ce se bucura de mediul umed din canalul auditiv. Obisnuirea cu aspectul si mirosul normal al urechii cainelui dumneavoastra va poate fi de folos atunci cand determinam daca ceva este sau nu in neregula.

Galerie foto
  • ...