Petirivet - Frizerie canina si felina la domiciliul clientului in Bucuresti si Ilfov

Taierea unghiilor

Este important sa mentineti unghiile cainelui in limite rezonabile, unghiile crescute prea mult pot afecta permanent labele si pot chiar afecta in mod definitiv felul in care merge. Puteti sa taiati unghiile la cabinetul veterinar sau la salonul de cosmetica. Si dumneavoastra puteti sa faceti acest lucru, la inceput nu taiati decat varful fiecarei unghii in fiecare saptamana pentru a va obisnui cainele cu procedura, mai tarziu o veti face lunar, insa cu grija deoarece riscati sa taiati prea mult si va sangera, unghia fiind vascularizata.

Procedati astfel: orientati-l cu partea posteriara spre dumneavoastra si folositi-va corpul pentru a-l sustine in timp ce ii ridicati fiecare labuta in parte ca si cum ati potcovi un cal. Unghia este tare din locul in care iese din laba, dar creste spre podea, avand o portiune goala, ca o cochilie spre varf. Aceasta este partea ce trebuie taiata. Acordati mare atentie, partea dificila la pedichiura canina este reprezentata de vena care strabate mijlocul unghiilor, care daca e atinsa va sangera mult si animalutul va suferi.

Daca in timp ce incercati sa taiati unghiile cainele incepe sa se agite, spuneti un "nu" ferm si nu dati drumul la laba. In cazul in care cainele castiga aceasta batalie, lucrurile nu vor face decat sa devina si mai dificile de acum incolo. Daca sunt prezenti nu uitati sa taiati si pintenii, unghia ca un deget care poate fi gasita pe partea interioara a picioarelor.

Galerie foto
  • ...