Dipa Dent Clinic - Clinica stomatologica Bucuresti

Radiologie dentara

Radiografiile dentare sunt necesare medicului dentist deoarece ofera detalii ce nu pot fi altfel obtinute, detalii esentiale pentru stabilirea unui diagnostic complet si corect în vederea efectuarii unei manopere medicale potrivita afectiunii de care suferiti.

Multe afectiuni ale dintelui si tesuturilor înconjuratoare nu pot fi vazute decât pe radiografie, cum sunt cariile interdentare, infectiile de la nivelul radacinilor (granuloame, chisturi), fracturile dentare, resorbtia oaselor maxilare datorata afectarii parodotale.
Daca asteptam ca afectarea sa devina vizibila clinic, tratamentul ar fi mai complicat, mai costisitor si cu sanse mai mici de reusita.

Radiografia dentara ajuta astfel la diagnosticarea corecta si completa a cazului clinic si la elaborarea planului de tratament.

Cele mai recomandate radiografii dentare sunt: radiografia retroalveolara (periapicala), radiografia panoramica (ortopantomograma). Mai pot fi recomandate, de asemenea: radiografii Bîte-Wing, radiografii ocluzale teleradiografii, radiografii ale articulatiilor temporo-mandibulare, radiografii ale sinusurilor maxilare, CT, CBCT.

Galerie foto
  • ...