Dipa Dent Clinic - Clinica stomatologica Bucuresti

Endodontie - Tratament Canal

Endodontia este o specialitate a medicinei dentare ce se ocupa cu prevenirea, diagnosticul, tratamentul si vindecarea afectiunilor datorate tesutului moale aflat în interiorul dintelui (pulpa dentara sau nervul dintelui) precum si a ligamentelor de sustinere situate în vârful radacinii.
În mod normal, un tratament endodontic obisnuit consta într-o singura sedinta de 1-2 ore, dar exista si cazuri complexe unde vor fi necesare 2 sau chiar mai multe sedinte.

Medicul specialist endodont efectueaza tratamente endodontice la cel mai înalt nivel, instruindu-se în mod permanent în aceasta specialitate pentru a fi la curent cu cele mai avansate tehnici si materiale necesare în tratamentul endodontic predictibil si de durata.

Toate tratamentele endodontice sunt efectuate sub anestezie locala profunda. Prin realizarea acestei anestezii se asigura un confort sporit pacientului, dar si medicului dentist. Exista totusi foarte putine cazuri în care atât inflamatia pulpara, cât si infectia tesuturilor adiacente sunt foarte avansate, acestea împiedicând anestezicul sa îsi faca efectul la potential maxim, determinând o instalare partiala a anesteziei.
Între sedintele de tratament, dar si la finalizarea acestuia, exista posibilitatea aparitiei unei sensibilitati la nivelul dintelui, aceasta putând fi inlaturata prin administrarea unor antiinflamatorare si analgezice moderate.

Galerie foto
  • ...