Dipa Dent Clinic - Clinica stomatologica Bucuresti

Paradontologie

Boala parodontala este o afectiune inflamatorie la nivelul gingiei si tesuturilor de sustinere ale dintilor. Ea este cauzata în principal de placa bacteriana, care determina inflamatia parodontiului marginal.

Pe lânga placa bacteriana, tartrul dentar este unul dintre factorii determinanti ai parodontozei. Dispus supra sau subgingival, el este o sursa permanenta de infectie gingivala prin actiunea sa de cantonare a bacteriilor la acest nivel. De aceea, de îndata ce se observa inflamarea gingivala si depunerea de tartru, este necesara adresarea la medicul specialist.
Parodontopatiile au o evoluti e progresiva, ele putând fi stadializate în mai multe faze: faza incipienta, numita gingivita care se manifesta prin sângerari gingivale, marirea în volum a gingiilor, modificari de culoare gingivale acestea devenind rosii-violacee si respiratie neplacuta. Faza de gingivita este una reversibila printr-o igiena riguroasa si alimentatie eficienta.

Fazele avansate, numite parodontite, sunt complicatii greu de tratat si cu evolutie de cele mai multe ori ireversibila. Acestea au simptomatologie mai pronuntata fiind reprezentate de retractii gingivale, sensibitati accentuate dentare, mobilitate dentara si aparitia de pungi parodontale. Parodontitele avansate nu se pot trata în totalitate, ele putând fi oprite din evolutie prin diagnosticare corecta, controale repetate si tratament corespunzator

Galerie foto
  • ...