Casa Ta Construct - Constructii de case si blocuri personalizate, Bucuresti

Constructii Blocuri

Principalele etape ale constructiei unui bloc de apartamente

Suntem în colaborare cu arhitectii, inginerii, consultantii si subcontractantii locali pentru a raspunde cu succes provocarilor specifice fiecarui proiect rezidential de constructie personalizat la o scara larga . Stabilirea unui buget, realizarea unui program de constructie, întelegerea procesului de autorizare si lucrul prin numeroasele decizii de proiectare sunt doar câteva dintre aspectele cheie ale colaborarii noastre cu clientii nostri.

Etapa 1 – Alegerea terenului

Durata formalitatilor de achizitie: 30 zile. Odata ce stim cât de mare va fi imobilul, trebuie sa gasim locul ideal unde sa fie construit.În Bucuresti|Ilfov si în localitatile din jurul acestora,oferta de terenuri este foarte variata,de la 50 Euro/mp pâna la 1500 Euro/mp.Alegerea locului ideal este critica deoarece trebuie sa va asigurati ca va ofera confortul dorit, pe termen lung.Ideal este sa identificati o locatie bine pozitionata pentru un acces usor la reteaua de transport si implicit la punctele de interes (scoli, zone comerciale, locul de munca etc).

Etapa 2 – Aprobarea planului urbanistic zonal

Durata procedurilor administrative: 30 – 120 de zile în functie de autoritatile locale. Acest certificat este absolut necesar pentru a ridica un bloc si este o forma oficiala prin care administratia locala comunica elementele care caracterizeaza regimul juridic, economic si tehnic al unui imobil, stabilite prin evidentele existente si documentatiile de urbanism si amenajarea teritoriului – spre exemplu: caracteristicile zonei în care se gaseste amplasamentul, cerintele urbanistice care urmeaza sa fie îndeplinite (înaltimea maxima a cladirii,procentul de teren ce poate fi ocupat de cladire, retragerile fata de limita proprietatii etc.) precum si lista avizelor si acordurilor necesare în vederea autorizarii executarii lucrarilor de constructie.

Etapa 3 – Geologie si topografie

Durata pentru alegerea celui care ca face studiul si executare: 8 – 30 zile. Studiul geologic este o examinare amanuntita a terenului unde va fi amplasata constructia în a determina natura solului oferind detalii importante proiectantului pentru calculul corect al structurii casei. Astfel, luându-se în considerare anumiti factori, se face o analiza cât mai precisa a fiecarui strat ce alcatuieste terenul de fundare, cu ajutorul unor relatii matematice, iar în final se alege tipul de fundatie cel mai potrivit.

Etapa 4 – Proiectare

Durata,definirea si realizarea proiectului: 30 zile. Proiectul casei este schita dupa care se ghideaza constructorul, deci trebuie facut cu o atentie foarte mare la detalii.Un amanunt gresit în proiect poate duce la erori de constructie pe care probabil ca le veti regreta mult timp.

Veti avea nevoie de minim 6-8 întâlniri cu proiectantul pentru a definitiva proiectul si apoi înca cel putin 10 zile pentru a primi proiectul în forma finala (în conditiile în care proiectantul nu este ocupat). Proiectul Tehnic al Constructiei  este unul dintre documentele necesare în obtinerea Autorizatiei de Construire, dar si pentru executarea lucrarilor propriu-zise. În încercarea de a economisi timp, acesta poate fi elaborat în paralel cu obtinerea Certificatului de Urbanism. Proiectul Tehnic reprezinta documentatia elaborata, la cererea clientului si în functie de preferintele acestuia, de catre persoane specializate si autorizate. Acesta este compus din doua parti: partea scrisa si partea desenata. În dosarul Proiectului Tehnic sunt cuprinse toate informatiile necesare pentru executarea constructiei. În partea desenata se regasesc planuri de arhitectura, planuri de rezistenta, schemele instalatiilor,detaliile realizarii lucrarilor de constructie. În ceea ce priveste partea scrisa, aceasta cuprinde memorii tehnice, calculul de dimensionare a elementelor structurale, documentatia economica, documentatia tehnologica, documentatia pentru programarea lucrarilor si altele.Important de stiut este faptul ca pentru obtinerea Autorizatiei de Construire nu este necesara depunerea Proiectului Tehnic în forma finala, ci doar a partilor semnificative : memorii si planuri de arhitectura, memorii de rezistenta si planuri de fundatii cu detaliile de fundatii, memorii de instalatii si schemele instalatiilor. Acest set de documente se numeste DTAC  – Documentatie Tehnica pentru obtinerea Autorizatiei de Construire.

Etapa 5 – Obtinere avize

Durata procedurilor administrative: 30 – 60 zile. Odata ce avem proiectul, el trebuie avizat de administratia locala pentru a se asigura ca este în concordanta cu reglementarile în vigoare.Avizele se solicita la institutii specializate: detinatorii de retele si utilitati (gaze, apa, canalizare, curent electric, salubritate etc.),  Sanatatea Publica, Mediu, Protectia Civila, Combaterea si Prevenirea Incendiilor, Reteaua de Telefonie, Apele Române in cele din urma Inspectoratul de Stat pentru Constructii.

Etapa 6 – Obtinerea autorizatie de constructie

Durata procedurilor administrative: 30 zile. Dupa ce am obtinut toate avizele necesare, putem solicita autorizatia de constructie pentru a putea demara executia lucrarii. Autorizatia de Construire reprezinta cel mai important act pe care trebuie sa îl obtineti. Prin intermediul acesteia este avizat proiectul si demararea santierului. Practic, fara aceasta nu pot începe lucrarile efective de construire si toata alergatura si nervii pierduti au fost în zadar. Acte necesare pentru obtinerea autorizatiei de construire:

⇒ Cerere tip pentru emiterea autorizatiei de construire ⇒ Certificatul de Urbanism ⇒ Acte care dovedesc dreptul de proprietate ⇒ Documentatia tehnica pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructie Proiectul DTAC, care trebuie sa contina referatul de verificare a rezistentei – cladirii semnat si verificat în original – 2 exemplare; ⇒ Avizele si Acordurile de Amplasament specificate în Certificatul de Urbanism; ⇒ Chitanta care dovedeste achitarea taxei pentru eliberarea Autorizatiei de Construire.

Termenul de eliberare al Autorizatiei de Construire este de 30 – 50 de zile calendaristice de la data înregistrarii cererii. În cazul în care dosarul este incomplet, acesta va fi restituit cu mentionarea actelor lipsa. Asadar, pentru o buna gestionare a timpului este important sa fiti foarte bine documentat. Valabilitatea Autorizatiei de Construire – Trebuie sa mai cunoasteti în legatura cu aceasta autorizatie este faptul ca are un termen de valabilitate de 1 an de zile de la data emiterii.

Asadar, sunteti obligat sa demarati lucrarile într-un interval de 12 luni de când ati obtinut Autorizatia de Construire.Daca din diverse motive nu ati reusit acest lucru, la cerere, Autorizatia de Construire se poate prelungi cu înca un an,cu minim 5 zile înainte de începerea lucrarilor de constructie aveti obligatia sa anuntati Primaria si Inspectoratul de Stat în Constructii. În caz contrar, începerea executiei lucrarilor se va considera data eliberarii autorizatiei de construire si exista posibilitatea ca aceasta sa nu acopere întreaga durata de realizare a constructiei, durata prevazuta în Proiectul Tehnic.

Etapa 7 – Constructia la rosu

Constructia „la rosu” reprezinta constructia imobilului fara finisaje si fara partea exterioara a acoperisului, învelitoarea sau hidroizolatia în cazul acoperisurilor terasate.În faza de rosu,sunt incluse organizarea de santier, infrastructura imobilului, suprastructura imobilului, zidaria exterioara si interioara, finalizat la placa din beton armat peste ultimul nivel sau dupa caz, sarpanta din lemn cu astereala.

De asemenea, nu este realizata nici partea de instalatiile termice|sanitare|electrice,acestea fiind considerate finisaje. Executia unui bloc la rosu cu amprenta la solde cca. 300 mp si suprafata desfasurata de 1500 mp pe 4 nivele poate fi cuprinsa între 15 saptâmâni în functie de conditiile meteo si tehnice din locatia santierului.

Etapa 8 – Finisaje Interioare

Pereti interiori tencuiti si vopsiti în lavabil – Pardoseli pregatite pentru finisajul final – Usi de intrare metalice echipate cu sisteme de siguranta – Tâmplarie PVC 5- 7 camere, geam tripan – Instalatii electrice cu prize si întrerupatoare montate – Alte instalatii electrice, date, cablu tv, dotate cu aparataj (prize, întrerupatoare, interfon, termostat pentru reglarea temperaturii, precum si senzor de gaz) – Instalatie de încalzire si apa-canal cu centrala termica individuala pe gaz în condensatie, inclusiv calorifere – Circuite de încalzire îngropate din PPR – Balcoane placate cu gresie antiderapanta – Izolatie interioara peste placa cu polistiren – Toate utilitatile sunt contorizate individual în exteriorul apartamentelor – Obiecte sanitare în baie (instalatiile sanitare sunt trase la pozitie).

Etapa 9 – Finisaje Exterioare

Pereti integral din caramida de 30 cm grosime – Izolatie exterioara din polistiren de 10 cm – Tâmplarie exterioara PVC, cu feronerie de calitate superioara – Placaj ceramic în casa scarii – Terase finisate cu gresie de exterior antiderapanta – Balustrade metalice – Gresie de trafic intens la casa scarii si holul de acces în imobil – Iluminat ambiental, iluminat casa scarii; iluminat exterior cu becuri led – Sistem de supraveghere a perimetrului cladirii, acces în imobil si parcare – Trotuar perimetral al blocului placat cu dale prefabricate – Spatii verzi cu plante ornamentale de exterior si gazon – Structura de rezistenta – fundatii, structura în cadre si planse tip dala din beton armat – Regim de înaltime DP+9 etaje, respectiv DP+_ etaje _ Ascensoare cu capacitate a 6 persoane fiecare, greutate 630kg – Parcari exterioare / optional – Spatii comune finisate complet – Spatiu administrativ, rampa de acces pentru persoane cu dizabilitati.

Casa ta – pentru tine

Ne mândrim cu munca noastra si întelegem ca este o colaborare interesanta si, uneori, emotionanta. Promisiunea noastra fata de dumneavoastra este ca va vom fi alaturi la fiecare pas, ajutându-va sa navigati prin toate aspectele procesului de constructie. 

În cazul în care nu aveti proiectul imobilului, si doriti o oferta completa personalizata, ce va include proiectare,autorizarea constructiei,manopere si materiale pentru construirea blocului la rosu sau la cheie, atunci va trebui sa ne trimiteti cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât si o schita a terenului.

Acestea ne vor ajuta sa ne facem o idee cât mai completa asupra a ceea ce va doriti si pot fi trimise completând raspunsurile în formularul de contact.

Dupa ce vom primi cerintele dvs,daca va fi cazul, veti fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru a va solicita detalii suplimentare.

Galerie foto
  • ...