Casa Ta Construct - Constructii de case si blocuri personalizate, Bucuresti

Constructie Casa Timber Frame

Ne propunem o abordare sustenabila în constructii, astfel ca folosim la maximum experienta echipei noastre pentru a împinge limitele structurilor de lemn spre eficienta. Realizam constructii a caror amprenta de carbon este deosebit de redusa. Utilizam lemn certificat, din surse sigure, din paduri administrate responsabil.

Aceasta este traducerea respectului nostru pentru mediu si resurse. Lemnul este un material de viitor în domeniul structurilor, nu numai ca este prietenos cu mediul, este si un material cu performante exceptionale. Astfel, lemnul este o alegere de notorietate în constructiile pasive.

Alcatuiri eficiente termic

Pâna nu demult, lemnul era considerat un material termoizolant în sine. Odata cu noua clasa de exigente în materie de eficienta termica impusa de constructiile pasive, lemnul a început sa fie utilizat în alcatuiri cu materiale cu o conductivitate termica si mai redusa. Cantitatea de caldura pierduta prin diverse materiale (transmisivitatea termica λ=W/mK).

Tehnologia TimberFrame ofera oportunitatea unor alcatuiri constructive cu performante termice foarte înalte deoarece utilizeaza in proportie de peste 95% materiale cu conductivitate termica mai mica decât λ=0,35W/mK. Prin comparatie, conductivitatea termica a otelului (un material prin care au loc pierderi termice importante) este de λ=54,00W/mK.

Sistemul constructiv pe care îl utilizam permite eliminarea puntilor termice si performante globale ale sistemului de perete de U= 0.096 W/m2K. Sistemul de pereti are performante cu 36% mai înalte decât cele impuse de sistemul de certificare a constructiilor pasive. Tododata, sistemul este compatibil cu toate normativele pe probleme de izolare termica din Europa.

Alcatuiri eficiente termic

Indiferent ca lucram pe proiectul clientului sau proiectam o alcatuire “in house”, oferim consultanta în alegerea materialelor, a tratamentelor si a procedeelor de fabricare corecte în asa fel încât sa nu existe riscul formarii condensului in subansamblele constructive. Erorile de conformare in orice tip de constructii pot conduce la formarea de colonii biologice, aparitia fisurilor, a infiltratiilor, sau la scaderea performantei termice. Pentru ca ne dorim ca toate constructiile noastre sa fie pazite de acceste probleme, punem la dispozitia clientilor nostri calcule însotite de grafice personalizate care descriu comportamentul higrotermic.

ECONOMIA DE MATERIAL

Folosim metode calcul computerizat care permit eficientizarea consumului de material prin:

  • conformarea de structuri inteligente care la aceiasi încarcare cu structuri conventionale folosesc mai putin material;
  • preluarea fortelor prin retete structurale calculate precis, permitând utilizarea modulelor de lemn uzuale chiar si pentru deschideri mari;
  • reducerea cantitatii de deseuri rezultate pâna aproape de zero prin introducerea în programul de calcul a lungimilor de cherestea dinstoc si alegerea lungimilor de taiere optime;
  • eliminarea factorului de eroare umana din procesul de taiere prin generarea automata fisierelor pentru masini

In productie, se utilizeaza sisteme de îmbinare moderne de la partenerii nostri MiTek si Rhotoblaas. Cu ajutorul lor asiguram noduri structurale eficiente si o preluare coerenta a fortelor, astfel încât putem construi structuri performante cu minim de consum de lemn.

LEMNUL ESTE MATERIALUL DE CONSTRUCTII CU CEA MAI SCAZUTA AMPRENTA DE CARBON

Amprenta de carbon este cantitatea totala de gaze cu efect de sera, produse direct sau indirect, ca urmare a desfasurarii actiunilorumane. Oamenii, produsele, chiar si evenimentele au o amprenta de carbon.

Amprenta de carbon a unei constructii este compusa din:

  • 1. Amprenta de carbon a actiunilor de construire si a materiilor prime (de exemplu, pentru un bloc ceramic eficient termic, procesul tehnologic si, totodata, productia de gaze cu efect de sera, începe cu extragerea mecanizata a argilei, continua cu transportul la locul de procesare, unde se asigura compozitia chimica optima, apoi se formeaza caramida cruda prin extrudare. Urmeaza introducerea in cuptor la temperaturi înalte. Abia apoi, produsul se transporta în depozite si din depozite pe santier. Pe santier amprenta de carbon continua sa creasca prin zidirea caramizii împreuna cu mortarul aferent).
  • 2. Amprenta de carbon rezultata din utilizarea constructiei pe întreg intervalul de exploatare (considerand exemplul unei locuinte, se produc gaze cu efect de sera pentru încalzirea acesteia, pentru a o ilumina, pentru a filtra, a încalzi si a pompa apa. Mai mult, trebuie luate in calcul toate interventiile pe parcursul duratei de viata, ca schimbari de tâmplarie, schimbari de mobilier, toate accestea contribuind deopotriva la cresterea amprentei de carbon a locuintei).

LEMNUL: UN MATERIAL NATURAL, REGENERABIL SI REUTILIZABIL

Majoritatea resurselor care stau la baza materialelor de constructii sunt limitate, nu este si cazul lemnului. Lemnul este o resursa regenerabila si atunci cand este administrata responsabil, utilizarea ei are un minim de impact asupra mediului. Utilizam doar lemn certificat, ceea ce înseamna ca lemnul provine din exploatatii forestiere în care se planteaza cel putin cât se colecteaza. Astfel, padurile planetei ramân intacte. Cu cât cererea de lemn este mai mare, cresc si padurile cultivate. În procesul de crestere ele inmagazineaza CO2 din atmosfera si contribuie la scaderea efectului de sera (si implicit a încalzirii globale).

Lemnul este un material reutilizabil, asa ca în momentul desfiintarii unei constructii din lemn se poate recupera materia prima si se poate utiliza în alte aplicatii, de la noi edificii pâna la bunuri precum creioanele sau mobilierul. Atunci cand o constructie din lemn isi încheie ciclul de viata si materialele nu sunt reutilizate, masa lemnoasa se reintegreaza în circuitul natural, ceea ce nu se întampla cu materialele de sinteza (ex PVC).

LEMN IGNIFUGAT, CU ZERO EMISII DE COV

Pentru ca atunci când vorbim despre siguranta în exploatare noi credem ca trebuie eliminat orice compromis, am gasit solutia pentru a trata ignifug lemnul fara emisii de compusi organici volatili. Daca proiectul tau este aplicant pentru certificare de sustenabilitate, accest tip de tratament al lemnului va aduce puncte pretioase în evaluare.

Pe lânga montajul structurii din lemn Timber Frame, asiguram optional urmatoarele servicii complementare: Optimizarea proiectului

Când vii la noi cu un proiect, echipa noastra îl analizeaza cu atentie, atât la nivel de ahitectura cât si la nivel de structura. Apoi iti prezinta toate metodele de optimizare în ceea ce priveste calitatea, eficienta, costul si timpul de executie.

 Consultanta pentru structuri din lemn

Daca în proiectul tau apar semne de întrebare atunci când se cauta solutia structurala optima, vino la Casa Ta si iti explicam avanatajele si dezavantajele solutiilor posibile, apoi te îndrumam spre solutia care ti se potriveste cel mai bine.

 Servicii post-productie

Pentru asistenta pe perioada de exploatare a cladirii scrie-ne si un reprezentat Casa Ta te va suna în cel mai scurt timp.

 Proiect la cheie

Împreuna cu partenerii nostri, avem posibilitatea de a asigura toate etapele procesului – de la stadiul de idee si pâna la receptia constructiei.

Galerie foto
  • ...