Casa Ta Construct - Constructii de case si blocuri personalizate, Bucuresti

Constructie Casa CLT

Obiectivul nostru principal este „construirea cu lemn masiv” si credem în aceasta metoda de constructie durabila si eficienta din punct de vedere energetic atât pentru sectorul public, cât si pentru cel privat. Cladirea cu CLT aduce o contributie importanta la protejarea climei si a mediului.

CLT este renumit pentru amprenta redusa de carbon, raportul rezistenta-greutate, viteza si usurinta de constructie, care, teoretic, ofera o alternativa foarte tentanta pentru beneficarii care urmaresc o constructie rapida si cu consum redus al energiei.

CLT este un produs de constructie din lemn masiv alcatuit din cel putin trei panouri unice lipite dispuse în unghi drept unul fata de celalalt. Din cinci straturi, CLT poate include si straturi medii (straturi transversale) fara lipire laterala îngusta, ce pota avea pâna la 2,95 × 16 m.

CLT este un produs de constructie omologat si testat,iar procesul sau de productie este supus unor teste externe stricte ce asigura o constructie de înalta calitate si sigura cu CLT.Procesul de productie optimist asigura faptul ca materiile prime pentru producerea structurii CLT sunt utilizate în cel mai eficient mod.Sunt disponibile trei calitati vizuale ale CLT:vizuale non-vizuale, vizuale industriale si vizuale de înalta calitate.Non-vizuale este proiectat pentru a fi finisate suprafetele cu gips-carton , aquapanell, vizuale industriale si de înalta calitate sunt destinate sa fie lasate expuse – de obicei pentru softuri expuse si de înalta calitate pentru pereti.

Care sunt beneficiile CLT?

Precizia realizata în proiectarea panourilor este unul dintre principalele avantaje ale CLT. Acest lucru este realizat prin utilizarea de masini de control numeric numeric (CNC) care taie panourile utilizând date din desene 3D CAD. Acestea sunt livrate apoi pe site si instalate de instalatorii CLT. Panourile sunt create cu un grad de acuratete atât de înalt încât geamurile pentru ferestre pot fi comandate din desenele initiale.

Construirea unei case folosind CLT este rapida, curata, iar panourile sunt usor de asamblat la fata locului. Compania noastra, estimeaza ca o casa CLT cu trei dormitoare, doua bai, un living, o bucatarie, doua holuri, poate fi construita în cinci-opt zile.

Ca si în cazul oricarei metode fabricate, beneficiarul va trebui sa se asigure ca proprietatea,accesul catre proprietate – terenul pe care urmeaza constructia casei CLT – poate oferi acces suficient pentru un camion articulat si o macara mobila. Odata ce a fost instalata suprastructura CLT, vor trebui începute instalatiile, izolatia exterioara a casei, finisajele.

Un alt avantaj al CLT este proiectul de infrastructura/fundatie redus comparativ cu alte metode de construire,astfel încât sa va economiseasca timp si bani.În ceea ce priveste calitatile estetice ale unei cladiri,daca alegeti sa lasati expuse suprafata interioara a lemnului,veti obtine un interior contemporan al lemnului, cu o calitate crescuta a aerului. CLT faciliteaza de asemenea modificarea designului deoarece fiecare perete are un desen asociat.

Aplicatii CLT/KLH

Elementele CLT/KLH îndeplinesc toate criteriile de constructie solida: Ele îndeplinesc cerintele de rezistenta la foc ale ETA-06/0138, pot fi utilizate pentru sarcini portante si pentru a mari masa eficienta de depozitare termica a unei cladiri.

CLT/KLH – DQ PERETE

Elementele de perete CLT/KLH–DQ îndeplinesc în mod cert si în mod cert toate cerintele pentru statica, armare, protectie împotriva incendiilor si fizica a cladirilor.Peretii KLH–DQ pot fi utilizati pentru a construi cladiri cu energie redusa si cu energie pasiva. Datorita structurii lor permeabile si capacitatii lor de a atenua valorile de vârf ale umiditatii aerului din interior,constructia în KLH–DQ înseamna o climatizare confortabila si echilibrata a camerei si realizarea tuturor valorilor comune ale izolatiei termice.

vezi PDFCLT/KLH-DL PLANSEU

CLT/KLH–DL este potrivit pentru orice forma de acoperis,este etansa dupa o scurta perioada de timp si o suprafata vizibila fina poate fi creata pe interior. Structurile de acoperis CLT/KLH–DL îndeplinesc în mod sigur si sunet toate cerintele pentru statica,armare,protectie la foc si acustica.

KLH–DL ofera o izolatie termica mare,stocând caldura în acest fel.Iarna ajuta la crearea unei temperaturi încântatoare a încaperii calde,în timp ce în timpul verii ofera o protectie ideala împotriva supraîncalzirii cladirii (protectie termica în timpul verii).

vezi PDFCLT/KLH – ACOPERISUL

CLT/KLH–DL este potrivit pentru orice forma de acoperis,este etansa dupa o scurta perioada de timp si o suprafata vizibila fina poate fi creata pe interior. Structurile de acoperis CLT/KLH–DL îndeplinesc în mod sigur si sunet toate cerintele pentru statica,armare,protectie la foc si acustica.

KLH–DL ofera o izolatie termica mare,stocând caldura în acest fel.Iarna ajuta la crearea unei temperaturi încântatoare a încaperii calde,în timp ce în timpul verii ofera o protectie ideala împotriva supraîncalzirii cladirii (protectie termica în timpul verii).

vezi PDFREZISTENT SI USOR

În raport cu greutatea lor,placile lamelate din lemn sunt printre cele mai rezistente materialele de constructii.Greutatea redusa faciliteaza transportul si manipularea,prin urmare se optimizeaza costurile si energia implicata.Cu ajutorul instrumentelor standard de prelucrare a lemnului si fara a folosi echipamente grele si complexe,elementele pot fi îmbinate precum piesele unui puzzle.O buna pregatire câstiga jumatate din batalie.

În domeniul prefabricatelor,pot fi livrate pe santier pentru montaj, elemente adaptate cerintelor clientilor. În fabrica, elementele de mari dimensiuni, pentru pereti si plafoane, pot fi finisate si consolidate indiferent de utilizare.

Acest lucru permite un timp scurt de livrare si o potrivire perfecta a placilor lamelate.Un exemplu concret: Pentru un proiect pilot în zona italiana a cutremurelor L’Aquila, au fost realizate la cheie în total 373 de unitati rezidentiale. Timpul de constructie de numai 55 zile a unei cladiri cu trei etaje, a depasit toate asteptarile arhitectilor si a constructorilor.

  • Constructie masiva: izolare fonica foarte buna, proprietati ignifuge, rezistenta portanta, indice termic ridicat, durabilitate în timp.
  • Stabilitate dimensionala: placi multistratificate, încleiate transversal, dilatarea si contragerea placilor sunt nesemnificative.
  • Confort: temperatura suprafetei placilor lamelate este apropiata de temperatura camerei.
  • Timp scurt de constructie: se poate construi rapid si foarte rezistent.
  • Calitatea vizuala: specii de lemn – molid, larice, brad argintiu, zâmbru si duglas sunt oferite rindeluite, slefuite si periate.
  • Mai mult spatiu: având în vedere grosimea redusa a constructiei se câstiga spatiu util de locuit.
  • Protectie termica: proprietatile excelente de stocare a caldurii si de izolare protejeaza încaperile de supraîncalzirea în timpul verii, iar în timpul iernii împotriva pierderilor excesive de caldura. Predomina un flux de temperatura scazuta.
  • Siguranta la cutremur: daca o cladire este construita într-o zona seismica, îmbinarea elementelor individuale de perete se realizeaza cu suruburi sau cuie, acestea actioneaza în cazul unui cutremur ca un amortizor de socuri si reduc semnificativ forta seismica.

CÂT COSTA CASA CLT?

Aceasta întrebare nu suporta un raspuns usor si rapid,deoarece costul este puternic influentat de eficienta designului,echipamentele performante BMS (Building Management System) dar si tâmplariile folosite.

Cu toate acestea, te poti astepta sa platesti pentru structura unei case cu parter si mansarda, de cca 210 m2 suprafata construita desfasurata, undeva la 265€/m2 ce include absolut toate materialele, iar pentru manopera de montaj undeva la 95€/m2. Acest lucru la început, poate parea mai piperat fata de constructiile clasice,dar vor exista economii facute prin viteza de constructie si economia energiei dar mai ales, sanatatea ta si a familiei.

Credem cu tarie ca structura CLT este materialul de constructie pentru un viitor durabil. CLT ofera multe avantaje fata de materialele de constructie conventionale:

  • soldul pozitiv al CO 2
  • ecologic si durabila
  • CLT este mai usor decât betonul sau caramida
  • bune proprietati izolante
  • excelente caracteristici de siguranta la foc
  • timp scurt de setare, usor de asamblat si nivel înalt de prefabricare
  • excelente proprietati structurale si metoda de constructie uscata
  • cutremur-proof metoda de constructie
  • cu pâna la 10% mai mult spatiu de viata obtinut prin utilizarea CLT
  • clima interioara confortabila si sanatoasa

Un pret corect,real,pentru structura casei tale din CLT, se poate furniza daca ne vei trimite proiectul casei complet care sa includa absolut toate informatiile necesare de taiere CNC si fabricare. Daca nu ai un proiect în construirea unei case CLT, atunci te putem pune în contact cu arhitecti calificati în proiectarea caselor din CLT.

Galerie foto
  • ...