Casa Ta Construct - Constructii de case si blocuri personalizate, Bucuresti

Constructie Casa La Rosu

Pret de constructie casa la rosu: manopere si materiale incluseCasa la rosu – o etapa intermediara în constructia unui imobil

Constructia „la rosu” reprezinta constructia imobilului fara finisaje si fara partea exterioara a acoperisului, învelitoarea sau hidroizolatia în cazul acoperisurilor terasate. Denumirea vine de la culoarea caramizii care nu este acoperita, insa denumirea se extinde si pentru constructii din beton sau alte materiale. Este o etapa in care poti trece cu brio prin serviciile noastre,avand in vedere personalul calificat dar si logistica de care dispunem. Perioada de executie a unei case la rosu cu suprafata de 200 mp, este 60 de zile, în functie de conditiile meteo si tehnice din locatia santierului.

Ce înseamna casa la rosu ?

Casa Ta la rosu presupune turnarea fundatiei, ridicarea structurii de rezistenta, a zidurilor si a structurii acoperisului. Nu are instalatii termice/ sanitare/ electrice montate. Se poate discuta finalizarea acoperisului cu motajul invelitorii, daca va exista un timp si daca permite vremea. În ceea ce priveste hidroizolatiile plus termoizolatiile, acestea ar trebui sa existe la nivelul fundatiei-infrastructurii care se pot monta la cerere.

Etapele finalizate ale unei case la rosu

Constructia unei case la rosu, poate începe odata ce s-au obtinut toate actele si aprobarile necesare.Certificatul de urbanism, este cel care va stabili daca terenul este potrivit pentru constructia unei case din punct de vedere tehnic si autorizatia de constructie+împrejmuire. Putem stabili împreuna cu dirigintele de santier caietul de sarcini, precum si unele termene limita pentru etapele cele mai importante ale constructiei.

În acest sens, Casa Ta va pune la dispozitia santierului:personal calificat si specializat dar si inginer R.T.E. (responsabil tehnic cu executia) si inginer C.Q. (responsabil cu calitatea constructiei) pentru o buna functionare a santierului. Luând în considerare elementele fazei de proiectare vom stabili numarul de nivele, pozitionarea casei, materialele care vor fi folosite dar si compartimentarea acesteia.

Organizare de santier:

⇒Asezare rulota muncitorilor;

⇒Montaj magazia de scule,panou de santier;

⇒Îndepartarea stratului vegetal mecanizat;

⇒Trasare topografica stereo-tip a imobilului;

⇒Montaj balize de ghidaj si cota zero;

⇒Sapaturi mecanizate,manuale,taluzare.

FUNDATIA/INFRASTRUCTURA

Turnarea fundatiei este o etapa extrem de importanta în constructia unei case,practic aceasta este cea mai grea etapa. Înainte de turnarea fundatiei propriu-zisa se va face saparea terenului conform cotelor din proiect. Dupa se trece la executarea armaturilor, montarea conductelor de utilitati si turnarea betonului pentru grinzi. Este important sa nu existe abateri de la proiectul tehnic si toate aceste lucrari sa fie facute conform regulilor si schitelor stabilite împreuna cu arhitectul. Urmeaza decofrarea, umplerea fundatiei cu pamânt si pietris, turnarea straturilor de termoizolare si hidroizolare si a placilor pentru fundatie.

SUPRASTRUCTURA CASEI

Zidaria este un proces mai simplu, daca e sa-l comparam cu turnarea fundatiei. Se va alege materialul de constructie, de regula casele de la noi sunt construite din bca sau caramida. Acestea sunt materiale durabile, care rezista cu brio factorilor externi. Peretii casei vor fi ridicati conform proiectului tehnic dar numai dupa ce s-a realizat structura de rezistenta. Aceasta este realizata din diverse elemente verticale (stâlpi si ziduri) si orizontale (plansee si grinzi). Cum structura va trebui sa faca fata greutatii întregii case, dar si diferitelor fenomene precum seisme sau intemperii, procesul trebuie realizat cu mare atentie. Poate cel mai important element al structurii de rezistenta este centura casei. Acesta este elementul care face legatura între fundatie si zidurile verticale.

TURNAREA PLANSEELOR DINTRE ETAJE

In cazul structurilor portante,dupa finalizarea zidariei urmeaza o alta etapa importanta in constructia casei tale, turnarea stalpilor,grinzilor si planseelor dintre etaje. Pentru realizarea corecta a acestui proces se vor urma urmatorii pasi: cofrarea cu sistem profesional Doka, armarea cu fier beton si turnarea de beton, ambele de cea mai buna calitate. Ca si in cazul celorlalte etape, echipa va lucra atent si va respecta intocmai proiectul. Sunt foarte importante, de exemplu, lungimile calaretilor sau distantele dintre barele de otel care formeaza plasele de armare. Dupa turnarea stalpilor,grinzilor si planseelor dintre etaje, este indicata o pauza de minim 18 zile pana sa fie continuate lucrarile de constructie.

RIDICAREA PERETII DESPARTITORI DE REZISTENTA

In cazul structurilor portante, peretii despartitori de rezistenta au rolul de a prelua si transmite incarcarile ce actioneaza asupra lor, fara sa pericliteze siguranta si integritatea cladirii. Peretii portanti pot fi executati din caramida Cemacon, Wienerberger, sau bca Ytong, Celco. Principiul de baza este unul simplu. Greutatea cladirii este preluata de planseele de beton care se sprijina pe ziduri, prin intermediul centurilor; la randul lor, zidurile se sprijina pe fundatii, iar acestea – pe pamant.

SCARILE INTERIOARE - ASTEREALA

In cazul scarilor interioare primul pas, si cel mai estential, este masuratoarea. Acest pas trebuie facut cu mare acuratete. Mai apoi, in functie de spatiul in care se va incadra scara, se va defini grinda longitudinala care va sustine treptele. Aceasta poate avea diferite lungimi. Pentru a calca natural pe treapta se recomanda ca aceasta sa aiba aproximativ 25cm latime. Dimensiunea contratreptei se va calcula in functie de numarul de pasi si de lungimea pantei, astfel incat sa obtineti o cale de acces bine proportionata. Scara interioara poate fi realizata din diverse materiale precum metalul, cimentul sau lemnul.

Dupa ce structura de rezistenta a fost finalizata,în cazul caselor cu acoperis din tigla,urmeaza montajul sarpantei formata din grinzi de rasinoase prinsa cu piese metalice si învelite cu astereala/scânduri cu rol de sustinere pentru învelitori.

ACOPERISUL

Optional, urmatoarea etapa în construirea unui acoperis este reprezentata de tipul de învelitoare care va fi folosit pentru finalizarea acoperisului. Pe piata exista diferite tipuri de tigla: ceramica, metalica, beton.

În cazul în care nu ai nici proiectul casei, si doresti o oferta completa personalizata ce va include:proiectare,autorizarea constructiei, manopere si materiale pentru construirea casei la rosu,atunci va trebui sa ne trimiteti cât mai multe detalii referitoare la viitorul proiect cât si o schita a terenului,în formularul de contact.Dupa ce vom primi cerintele tale, daca va fi cazul, vei fi contactat de un architect din casa de proiectare, pentru solicita detalii suplimentare.

Pachetul de constructie la rosu prezentat,are un pret de 260.euro/metrul patrat, fara Tva 19%,este informativ si nu reprezinta un angajament între client si constructor.Pretul final va fi calculat în baza proiectului si cerintelor clientului beneficiar, ce vor fi stipulate în contractul dintre parti.

Galerie foto
  • ...