Academia micilor developeri - Cursuri si ateliere de programare, Bucuresti

Curs de Java pentru incepatori

Java ocupa primul loc în topul celor mai utilizate limbaje de programare si este folosit în diferite domenii de activitate, precum retail, servicii financiare, bursa de valori, aplicatii corporate, gestionarea bazelor de date etc. Acesta este un limbaj de programare relativ usor de învatat, având la baza o parte din sintaxa de la C si C++, însa cu un model al obiectelor mai simplu si ferit de erori. Din acest motiv, la curs Java pentru începatori, tinerii au posibilitatea sa recreeze de-a lungul sedintelor jocuri, aplicatii, sa descopere mediul de lucru Java, nu doar sa studieze comenzile de baza ale limbajului.

Caracteristicile limbajului Java

Java este un limbaj de viitor, folosit de aproximativ 10 milioane de dezvoltatori IT. Lansat în anul 1995 de Sun Microsystem, limbajul continua sa domine aplicatiile software datorita urmatoarelor caracteristici:

Este un limbaj orientat pe obiecte (OOP)

Programarea orientata pe obiect înglobeaza un sistem de principii care determina ce logica trebuie sa folosesti pentru a rezolva o anumita sarcina si pentru a structura programele. Java îti permite sa modelezi structuri complexe într-unele mai simple si usor de reprodus, iar programul poate fi modificat, depanat si mentinut mai facil. De asemenea, cuprinde toate aspectele legate de OPP precum transmitere de parametri, încapsulare, clase, biblioteci etc.

Este versatil

Java este un limbaj de programare independent de platforma, fiind disponibil pe computere, console, centre de date, smartphone-uri etc. Aceste sisteme permit instalarea masinii virtuale Java, iar aplicatiile Java ruleaza fara probleme pe o multime de platforme, fara sa fie necesara recompilarea acestora.

Java este un limbaj simplu si performant

Acest limbaj de programare este usor de învatat, fara un antrenament foarte îndelungat deoarece este creat astfel încât sa elimine cele mai multe bug-uri. Tinerii pot vedea rezultate pozitive în scurt timp la un curs de programare si pot fi productivi înca din primele sedinte. De asemenea, odata ce aplicatiile sunt finalizate, acestea vor continua sa functioneze chiar si pe cele mai noi dispozitive.

Cui se adreseaza cursul nostru de Java?

Cursul Java este dedicat copiilor si tinerilor pasionati de tehnologie, care doresc sa studieze programare în linie de cod. Fiecare limbaj de programare are o curba de învatare, însa C, C++ si JavaScript au multe în comun cu Java. Asadar, în cazul în care copilul tau are cunostinte în oricare dintre aceste limbaje poate învata rapid sintaxa Java.

Cursul Java este dedicat copiilor si tinerilor pasionati de tehnologie, care doresc sa studieze programare în linie de cod. Fiecare limbaj de programare are o curba de învatare, însa C, C++ si JavaScript au multe în comun cu Java. Asadar, în cazul în care copilul tau are cunostinte în oricare dintre aceste limbaje poate învata rapid sintaxa Java.

Acest curs Java pentru începatori este ideal pentru tinerii cu vârsta cuprinsa între 13 si 18 ani, care au studiat minimum un an de programare pentru începatori. Principiile care controleaza structura codului în Java sunt foarte clare si previzibile, fiind unul dintre cele mai bune limbaje de programare pentru tinerii care se gândesc la o cariera în IT.

Dupa ce copilul tau absolva cursul Java, acesta are posibilitatea sa dobândeasca mai multe cunostinte în cadrul cursurilor de programator Java Foundations. Acest curs de desfasoara pe o perioada de un an, iar la finalul tuturor orelor, micul tau programator este pregatit pentru examenul de certificare.

Ce învatam la cursul de Java?

În cadrul cursului de programare învatam concepte teoretice de baza, dar îi ajutam pe cursanti sa deprinda si abilitati digitale necesare unei cariere stralucite în IT. Copiii si adolescentii care învata sa codeze au abilitati remarcabile de rezolvare a problemelor. Odata ce un novice întelege cum functioneaza programarea, poate utiliza rapid diverse programe bazate pe Java si îsi poate crea propriile coduri. Iata ce studiem în cadrul cursului de Java pentru începatori:

  •  notiunile de variabile, decizii, bucle;
  •  comenzile de baza ale limbajului;
  •  sintaxa si mediul de lucru JAVA;
  •  învatam sa nu ne temem de erori si sa stim cum sa le abordam.

Scopul fiecarei lectii este de a obtine un proiect practic, sub forma de joc sau aplicatie, cu ajutorul programului Greenfoot. Acesta este un software educational recomandat de Oracle ca prim pas pentru începatorii care doresc sa se certifice în limbajul Java.

De asemenea, la orele de curs tinerii vor învata cum sa recreeze jocuri precum:

     Snake: Programam un “sarpe” ce se misca fara oprire pe ecran, cu scopul de a aduna cât mai multa "mâncare". Acesta îsi schimba directia când anumite taste sunt apasate, iar când “manânca”, corpul lui se mareste;
  •  Dino Run: Este un joc de tip "endless runner" în care îl controlam pe Dino si îl programam sa sara peste obstacole în încercarea de prinde cat mai multi banuti înainte de a fi "game over".

Logica de programare pe care o vom învata la curs îi va ajuta pe tineri sa aiba performante deosebite la orele de informatica din scoala. Mai mult, cu acest curs de baze de date, acestia îsi pot gasi un job în IT înca de pe bancile facultatii.

Galerie foto
  • ...