Academia micilor developeri - Cursuri si ateliere de programare, Bucuresti

Logica de programare a jocurilor 2D

Vom învata logica ce sta la baza jocurilor 2D, creând propriile noastre proiecte si storyboard-uri de joc.

Grafica 2D permite creatorilor de jocuri sa creeze lumi complexe folosind mai putin efort si doar câteva resurse care apoi sunt repetate pe o suprafata mare. Odata întelese aceste mecanisme, ele se pot aplica în orice alt program sau limbaj am folosi pentru a crea jocuri.

Când spunem 2D, ne gândim la doua dimensiuni, astfel, jocurile pe care le vom programa la acest curs vor avea atât lungime si latime. Pozitia obiectelor pe ecran se reprezinta folosind coordonatele x si y, pe care le vom folosi pentru jocurile noastre.

Vom învata prin implementare de proiecte practice, cu ajutorul programului G Develop.

Ce învatam?

  • abstractizare: ne imaginam scenariul jocului si îl vizualizam pe mai multe niveluri de detaliu;
  • algoritmi: gândim actiunea jocului ca pe o serie de etape;
  • descompunere: întelegem si aplicam metoda prin care rezolvam taskurile mari ale jocului prin ruperea lor în etape mai mici;
  • pattern recognition: recunoastem si refolosim algoritmii de mai sus pentru noi functionalitati pe care le adaugam jocului.

Cursul dezvolta logica de programare si ii invata pe elevi ca dispozitivele mobile pe care le folosesc pot fi programate chiar de ei.

Cum se desfasoara cursurile?

Acest curs se poate urma Online sau în salile de clasa din centrele Bucuresti Drumul Taberei sau Bucuresti Nerva Traian.

Cursul se regaseste în programa Micilor Developeri ca si nivel intermediar, prin urmare, în cazul în care copilul dumneavoastra nu a mai urmat cursuri de programare, va invitam în prealabil la cursurile de începatori sau la o lectie demo gratuita.

În urma completarii formularului de înscriere la curs, veti fi înscris/a automat, conform datelor alese în formularul de înregistrare.

În cazul în care optati pentru cursurile online, cu minim o zi înainte de începerea cursului veti primi, pe emailul cu care v-ati înregistrat, datele de acces la clasa online.

Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet sau, în cazul în care optati pentru cursuri cu prezenta fizica, copiii pot lucra pe calculatoarele din centrele Academiei Micilor Developeri.

Pentru grupele online, folosim platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti.

Galerie foto
  • ...