Academia micilor developeri - Cursuri si ateliere de programare, Bucuresti

Curs robotica in Virtual Robotics

In acest curs de robotica pentru copii, vom invata notiuni de inginerie si programare pentru a proiecta, construi si opera roboti care pot asista oamenii in rezolvarea problemelor cotidiene sau complexe, folosind simulatoare realistice si programe de modelare 3D.

La cursul de robotica pentru copii, timp de 12 sedinte, vom invata robotica in programul EV3, platforma de programare pe care Lego o foloseste pentru automatizarea kiturilor Lego Mindstorms si pentru competitiile First Lego League, cat si VRT - Virtual Robotics Toolkit, unul dintre cele mai puternice simulatoare, utilizat de catre profesorii din întreaga lume in vederea pregatirii elevilor pentru competitiile internationale de robotica.

Simularea este un mijloc eficient de a întelege concepte precum miscarea sau forta, cum functioneaza ele in realitate si cum pot fi programate.

Programele utilizate in acest curs de robotica pentru copii sunt compatibile cu seturile de robotica Lego Mindstorms, insa nu este necesara achizitionarea kit-ului fizic pentru a parcurge cursul de robotica. Vom programa si opera robotiii in realitatea virtuala a platformei Virtual Robotics.

Acest curs de robotica este un curs online, pe care copiii il pot parcurge de pe propriul calculator de acasa, fara a fi nevoie de incarcarea programului zilnic cu drumuri suplimentare.

Cursul de robotica online pentru copii se desfasoara live, interactiv, folosind platforma Zoom.

Galerie foto
  • ...