Academia micilor developeri - Cursuri si ateliere de programare, Bucuresti

Programare cu Minecraft

Programare cu Minecraft este un curs dedicat copiilor si adolescentilor care vor sa învete cum a fost creat jocul Minecraft si sa înteleaga logica de programare a platformei.

Cursul este potrivit pentru copiii si tinerii care vor sa faca trecerea de la programarea vizuala cu blocuri de comanda la programarea în linie de cod. Acest curs este important pentru întelegerea conceptelor din programarea orientata obiect.

Cursantii vor învata cum sa introduca în joc propriile creatii si vor întelege ce înseamna dezvoltarea unui joc complex si popular.

În acest curs, vom folosi diferite programe pentru a crea spatiul de lucru, vom crea modele 3D, texturi grafice pentru acele modele si le vom implementa în joc folosind programare vizuala si programare în linie de cod.

Exemple de proiecte pe care le vom implementa la curs:

  • Energy Gun: vom crea un pistol care va folosi energie ca si munitie. Glontul de energie va fi programat pentru a lasa particule vizibile in urma lui si va exploda suprafata lovita.
  • Modele 3D: vom învata despre procesul prin care este creata reprezentarea geometrica a unui obiect in 3 dimensiuni.
  • Helping Robot: vom crea si programa un robot virtual cu mai multe functii, care ne va ajuta in jocul Minecraft.

Ce învatam?

  • Tehnici populare pentru dezvoltarea jocurilor
  • Modelarea obiectelor 3D
  • Utilizarea librariilor oferite de dezvoltatorii de jocuri
  • Crearea si modificarea unor texturi pentru obiecte
  • Principii de baza ale programarii orientate obiect

Cum se desfasoara cursurile?

Acest curs se poate urma Online sau în salile de clasa din centrele Bucuresti Drumul Taberei sau Bucuresti Nerva Traian.

Cursul se regaseste în programa Academiei Micilor Developeri ca si nivel intermediar de dificultate, prin urmare, în cazul în care copilul dumneavoastra nu a mai urmat cursuri de programare, va invitam în prealabil la cursurile de începatori sau la o lectie demo gratuita.

În urma completarii formularului de înscriere la curs, veti fi înscris/a automat, conform datelor alese în formularul de înregistrare.

În cazul în care optati pentru cursurile online, cu minim o zi înainte de începerea cursului veti primi, pe emailul cu care v-ati înregistrat, datele de acces la clasa online.

Cerinte tehnice minime pentru calculatoarele si laptopurile utilizate pentru curs: 2.5 GHz /Placa video integrata, Intel HD Graphics seria 4000 sau AMD Radeon seria R5 / Placa video dedicata, Nvidia GeForce seria 400 / AMD Radeon HD seria 7000 , Memorie RAM 4 GB.

Programele cu care lucram sunt open source si instalarea lor nu va necesita plati suplimentare din partea dumneavoastra.

Veti avea nevoie de calculator cu audio si video functional si de conexiune stabila la internet sau, în cazul în care optati pentru cursuri cu prezenta fizica, copiii pot lucra pe calculatoarele din centrele Academiei Micilor Developeri.

Pentru grupele online, folosim platforma Zoom pentru a facilita interactiunea dintre profesor si cursanti.

Galerie foto
  • ...